ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΟΡΑΤΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ -ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ- ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ, ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕ…

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Η ΑΟΡΑΤΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΤΟΥ RAY MOYNIHAN

ΚΑΘΩΣ Η ΗΧΩ ΤΩΝ ΠΡΟΤΡΟΠΩΝ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.

ΈΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚΕΙ – ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΤΑ ΟΡΑΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ: ΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ, ΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ.

ΑΛΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ, ΟΠΟΥ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ;

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΟΡΑΤΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ -ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ- ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ BROADCASTING CORPORATION’S BACKGROUND BRIEFING PROGRAMME (WWW.ABC.NET.AU/RN/BACKGROUNDBRIEFING/) ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ HEALTHED, ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ EMAIL ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΗΓΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ «ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.»

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ;

ΣΕ ΕΝΑ EMAIL ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΓΙΓΑΝΤΑ SANOFI-AVENTIS, Η HEALTHED ΡΩΤΑ «ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ;». Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ EMAIL: «ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ».

ΈΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ HEALTHED.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ EMAIL ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ CSL, ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΟ TRAMADOL (TRAMAL) ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ, ΕΝΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ CSL ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ Η HEALTHED

«ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ TRAMAL ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ».

Η HEALTHED ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ «ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ TRAMAL ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.»

ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ EMAIL Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ORGANON, ΤΩΡΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ SCHERING PLOUGH, ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ «ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΔΥΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ» ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΑΝΤΑ «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ».

ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ: «ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ… ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΝΟΪΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΗΤΗ».

ΌΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ HEALTHED,

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ SCHERING-PLOUGH ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, SHAJU BACKER, ΕΙΠΕ ΟΤΙ «ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ, ΟΙ [ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ] ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ» ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΠΡΟΣΕΘΕΣΕ, ΜΕΤΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

Η SCHERING – PLOUGH ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ EMAIL ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ HEALTHED, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΛΩΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ «PLATINUM» ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ «ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΟΤΙ Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΟΡΗΓΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ Η ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΦΙΛΤΡΑΡΟΝΤΑΙ»

ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ, Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ HEALTHED, RAMESH MANOCHA, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ.

ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ «ΦΙΛΤΡΑΡΟΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΥΟ Η ΤΡΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

ΕΙΠΕ: «ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ».

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ EMAIL ΠΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ Ο ΔΡ MANOCHA ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ HEALTHED ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ. «ΈΧΟΥΜΕ ΣΦΙΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΑΣ».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ «ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ» ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ.

ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ EMAILS, Ο ΔΡ MANOCHA ΕΙΠΕ ΟΤΙ

Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ SANOFI-AVENTIS ΕΙΧΕ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ CSL ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ORGANON, Ο ΔΡ MANOCHA ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ «ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ Ο ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ.»

ΈΝΑ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ HEALTHED ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ

«ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΩΣ «PLATINUM» ΧΟΡΗΓΟΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ… ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΑΣ.»

ΟΙ «PLATINUM» ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ $A10 000 (£4700; {EURO}6200; $9100) ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

ΌΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΤΟΥ 2008 (ΠΟΥ ΤΟ BMJ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ) Ο RAMESH MANOCHA ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ 25% ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ -ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ-ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ»

ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΤΟ MEDICINE AUSTRALIA, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ, IAN CHALMERS, ΕΙΠΕ, «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ.»

ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ BMJ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ASSOCIATION OF THE BRITISH PHARMACEUTICAL INDUSTRY, RICHARD TINER, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ.

Ο ΔΡ TINER ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΟΡΗΓΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;».

Η ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ, ΕΤΣΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ «ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ» ΕΙΠΕ.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑ.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΠΟΥ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΣΤΕΡΝΙΣΤΗΚΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ.

ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΑΟΡΑΤΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΤΑΝ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ Η HEALTHED ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΟΡΩΝ. (1)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ;

ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΡΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ.

Ο ΔΡ TINER ΕΙΠΕ ΣΤΟ BMJ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ, ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΙΧΕ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΜΙΛΗΤΩΝ- ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ».

ΈΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΧΟΡΗΓΩΝ.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, Ο DES SPENCE, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΣΗΣ NO FREE LUNCH, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΥΜΒΕΙ.

Ο ΔΡ SPENCE ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ «ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΚΑΙ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΩΣ ΕΧΟΥΝ, ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ

Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ. ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΙΜΗΘΕΙ». (2)

ΜΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 2000, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΧΟΡΗΓΟ ΜΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ/Α ΦΑΡΜΑΚΟ/Α ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΑ … ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ». (3)

ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟ 1993 ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ … ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ». (4)

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΥΠΟΝΟΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ.

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ DAVID BLUMENTHAL,

ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

«ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ), ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;» ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ.

ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΘΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥΣ Η, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΣΕ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ ΜΑΣ: ΜΠΕΝ ΓΚΟΛΝΤΕΙΚΕΡ: ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΝ

ΣΕ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΡΟΣΗΜΟ ΤΟ 2006

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ BLUMENTHAL ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ).

ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΥΦΛΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. (5)

ΆΛΛΟΙ, ΟΠΩΣ Ο PETER MANSFIELD, ΑΠΟ ΤΗΝ HEALTHYSKEPTICISM, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ, ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ.

Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΙΑ ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.

ΊΣΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΜΙΛΗΤΕΣ – ΘΑ ΟΞΥΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ, ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ: ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ”ΣΙΩΠΗΛΗ” ΕΠΙΔΗΜΙΑ… ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ.

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ…

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ-ΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (CODEX ALIMENTARIUS), ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.

Παραπομπές

  1. HealthEd. HealthEd’s educational content. www.healthed.com.au/epages/dynamicwebcsoln.storefront/?ObjectPath=/Shops/HealthED/Categories/about (accessed 15 February 2008).
    2. Bowman MA, Pearle DL. Changes in drug prescribing patterns related to commercial company funding of continuing medical education. Journal of Continuing Education in the Health Professions 1988;8:13-20.[CrossRef][Medline]
    3. Wazana A. Physicians and the pharmaceutical industry: is a gift ever just a gift? JAMA 2000;283:373-80.[Abstract/Free Full Text]
    4. Lexchin J. Interactions between physicians and the pharmaceutical industry: what does the literature say? CMAJ 1993;149:1401-7.[Abstract]
    5. Brennan TA, Rothman DJ, Blank L, Blumenthal D, Chimonas SC, Cohen JJ, et al. Health industry practices that create conflicts of interest: a policy proposal for academic medical centers. JAMA 2006;295:429-33.[Abstract/Free Full Text]

 

ΠΗΓΗ:https://www.proionta-tis-fisis.com/iatriki-ekpaidefsi-i-aorati-epidrasi-ton-xorigion-tis-farmakoviomihanias/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: