Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
Είναι πολλά τα εγκλήματα που έκανε αυτό το κτήνος, κατά των Ελλήνων. Άλλαξε ακόμα το χρώμα του νερού του Ευρώτα, που από διάφανο έφτασε στις εκβολές του στην θάλασσα κόκκινο από το αίμα των προγόνων μας.
Η 26η Νοέμβριου είναι ημέρα ντροπής και αίσχους για την Σπάρτη και την Ελλάδα. Η επίσημη ημέρα εορτής της Σπάρτης ως αργία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν είναι αφιερωμένη στον βασιλιά της Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες που έπεσαν ηρωικά στα στενά των Θερμοπύλων για την ελευθερία της πατρίδας μας. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στον “Νικωνα τον μετανοείτε” τον Αρμένη μαχαιροβγάλτη που δολοφόνησε χιλιάδες Έλληνες επειδή ακολουθούσαν την πατρώα Εθνική μας θρησκεία. Σ’ αυτόν τον χριστιανό εγκληματία που σκότωσε χιλιάδες προγόνους μας στις 26 Νοέμβριου θα του αποδώσουν τιμές οι αρχές της πόλης τα σώματα ασφαλείας ο στρατός, και θα γίνει λιτανεία της εικόνας του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Επιτροπές πολιτών έχουν ζητήσει από την πολιτεία η επίσημη ημέρα εορτής που θα είναι και αργία να αφιερωθεί στον βασιλιά Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες. Δυστυχώς οι ενέργειες αυτές δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. H Εβραιοχριστιανική επέμβαση στην πατρίδα μας και οι τιμώμενοι εξ ανατολών άγιοι εξαφάνισαν έντεχνα τον εορτασμό δικών μας Εθνικών προσωπικοτήτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των πνευματικών μας αντιστάσεων ενάντια των ξένων επεμβάσεων στην πατρίδα μας
Ο ΝΙΚΩΝ «Ο ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ»
Ο όσιος Νίκων, κατά κόσμο Νικήτας, (925- 998) ήταν Αρμένιος αγνώστου οικογενειακής καταγωγής. Έγινε μοναχός σε ηλικία 20 ετών και έλαβε το όνομα Νίκων. Αφού επισκέφτηκε χώρες της Ανατολής έφθασε το 961 στην Κρήτη, την οποία μόλις είχε απελευθερώσει από τους Σαρακηνούς (Άραβες). ο Νικηφόρος Β´ Φωκάς. Στην Κρήτη έμεινε επτά χρόνια κηρύττοντας τον χριστιανισμό. Συνεχίζοντας τις περιοδείες του και σε άλλες πόλεις, κατάληξε στη Σπάρτη.
Η μεσαιωνική Σπάρτη είχε κτιστεί πάνω στα ερείπια που άφησε ο χριστιανός Αλάριχος Ήταν μια αναπτυσσόμενη πόλη με τις βιοτεχνίες της και εμπορικούς οίκους που είχαν συναλλαγές με τη Βενετία, και άλλες χώρες. Στη Λακωνία του 10ου-11ου αιώνα κατοικούσαν ελληνόφωνοι πληθυσμοί που διατηρούσαν την πατρώα τους Ελληνική θρησκεία, Εβραίοι που ασχολούνταν με τα εμπόριο και Σλαβικοί πληθυσμοί, οι ορεινοί Μηλιγγοί και οι πεδινοί Σλάβοι Εζερίτες, που διατηρούν την παγανιστική τους θρησκευτικότητα. Ο Νίκων χρησιμοποιώντας κάθε μορφή βίας με την απειλή των όπλων κήρυξε διωγμούς κατά των Εθνικών για να επιβάλει τον χριστιανισμό. Ένας από τα θύματα του, ήταν και ο άρχοντας Ιωάννης Άρατος. Επειδή υπερασπίστηκε τους κατατρεγμένους ο Νίκων του είπε: «τα όσα έκανες σε μένα, αδελφέ είναι συγχωρεμένα. Επειδή από το Θεό έχει οριστεί ο θάνατός σου, κανείς δε μπορεί να το αλλάξει αυτό» Δύο μέρες μετά ο Άρατος πέθανε..
Στην Λακωνία έφτιαχνε τις πόρτες των εκκλησιών να έχουν ύψος μέχρι και ένα μέτρο, ώστε για να μπουν μέσα οι εκκλησιαζόμενοι να σκύβουν υποχρεωτικά και να προσκυνούν την νέα θρησκεία.
Στη Σπάρτη παρέμεινε για 30 περίπου χρόνια. Πέθανε στις 26 Νοεμβρίου του 998

Ενδυμίων Γεώργιος Κοσμόπουλος

 

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ