Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατέθεσε πειθαρχική αναφορά, αλλά και αίτηση εξαίρεσης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που χειρίζονται τη σχετική δικογραφία

Παγώνει προσωρινά η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis. Και αυτό διότι, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατέθεσε πειθαρχική αναφορά αλλά και αίτηση εξαίρεσης κατά της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, και των επίκουρων εισαγγελέων που Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που χειρίζονται τη σχετική δικογραφία.

Την αίτηση εξαίρεσης κατά των τριών εισαγγελέων Διαφθοράς υπογράφει εκτός από την κυρία Ράικου και ο σύζυγός της. Η αίτηση εξαίρεσης κατά των τριών εισαγγελέων θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το συμβούλιο Εφετών και μέχρι τότε η έρευνα για την Novartis μπαίνει στο… ψυγείο.

Κατά άλλες νομικές πηγές, ωστόσο, η έρευνα θα προχωρήσει και το «πάγωμα» αφορά μόνο στην υπόθεση του συζύγου της κυρίας Ράικου.

Η κατάθεση αίτηση εξαίρεσης κατά των τριών εισαγγελέων έρχεται να προστεθεί στην  αγωγή κακοδικίας που έχει καταθέσει σε βάρος τους, η κ. Ράικου και ο σύζυγος της γιατρός στο επάγγελμα. Με την αγωγή η κ. Ράικου και ο σύζυγος της αξιώνουν συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ από τους τρεις εισαγγελείς. Μεταξύ άλλων, τους εγκαλούν για παραβίαση μυστικότητας της έρευνας για τη Novartis με αφορμή τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί σε μερίδα του Τύπου. Σύμφωνε με αυτές, ο σύζυγος της κ. Ράικου ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis και είναι αποδέκτης εμβάσματος από τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο σύζυγος της κ. Ραικου έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με τη Novartis. Όπως είχε αναφέρει έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της εταιρείας. Ο ίδιος είχε επισημάνει πως η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη ενώ είχε αποδώσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών που τον αφορούν σε στοχοποίηση της συζύγου του εισαγγελικής λειτουργού.

Πάντως, η υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης κατά των τριών εισαγγελέων ουσιαστικά «παγώνει» την έρευνα για τη Novartis,  δεδομένου ότι η περίπτωση του γιατρού συζύγου της κυρίας Ράικου είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η έρευνα παγώνει μέχρι η αίτηση εξαίρεσης να κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Παράλληλα, όμως εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.
Τέλος, ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση, θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση.

ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/greece/article/837658/ston-pago-i-ereuna-gia-novartis-meta-apo-aitisi-exairesis-raikou-kata-touloupaki/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΛΛΗΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΘΩΟΙ
Count Richard Nicolaus Coudenhove Kalergi: ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΓΡΟΕΙΔΕΙΣ ΜΙΓΑΔΕΣ
«Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου»: Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες (ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ...
ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ... ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ .. ΕΧΩ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ .. ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΝΙΚΗ .. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ BLOGS BLOGERS ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΕΝΕΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔ...
ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΨΥΧΩΝ UCC - Το Βατικανό "τρέχει" το τραπεζικό σύστημα
Πού είναι η ανθρωπότητα;;;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΣΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΣ;
ΤΟ 1821 ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΥΓΕΡΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ.
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019. ΕΩΣ ΤΗΝ 05.04.2019 Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ypes.gr ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Ν...