Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Κανέναν σεβασμό προς την τρίτη ηλικία δεν δείχνουν οι κατέχοντες θέσεις εξουσίας σε τούτον τον τόπο

Από τη μια τους έχουν μειώσει τη σύνταξη σε σημείο εξαθλίωσης ,ώστε τα λιγοστά λεφτά να μην φτάνουν ούτε για αξιοπρεπή διαβίωση.
Από τη άλλη σε κάποιες περιπτώσεις κόβουν  ακριβά φάρμακα που δικαιολογούν τα ταμεία και που με τη λιγοστή σύνταξη είναι απαγορευμένη η αγορά τους.
Ο καλός μας φίλος λοιπόν, ο κύριος Αντώνης, υποφέρει χρόνια τώρα από μια σοβαρή πάθηση των πνευμόνων και μόνον ένα φάρμακο,το οποίο είναι πολύ ακριβό για να το αγοράσει κάποιος κοινός θνητός, το χορηγούσε όμως το ασφαλιστικό του ταμείο κι έτσι ο φίλος μας , ανακουφιζόταν από την ασθένεια του που του φέρνει φοβερή δύσπνοια και κόπωση…
Σήμερα όμως , έκλαιγε στο τηλέφωνο, σαν μικρό παιδί….
Ο γιατρός δεν μπορούσε να του γράψει το φάρμακο,το συγκεκριμένο ήθελε και κάποιες επιπλέον εξετάσεις και ώσπου να τις κάνει και να περάσουν από έλεγχο και από ειδική επιτροπή για να του χορηγηθεί ξανά το φάρμακο του, ο Αντώνης θα μείνει χωρίς αυτό….
Ήδη χειροτέρεψε, ήδη δεν μπορούσε να ανασάνει, δυσκολεύτηκε ακόμα να πάει από το ένα δωμάτιο στο άλλο…
Ουσιαστικά , τον καταδίκασαν σε θάνατο….
Έγιναν οι δολοφόνοι του , ενός ανθρώπου που θέλει και μπορεί ακόμα να προσφέρει στα παιδιά του, στα εγγόνια του και στη γυναίκα του με την παρουσία του και μόνο, με τις γνώσεις και το σοφό μυαλό του….
Αυτός ο άνθρωπος είναι πατέρας, παππούς , σύζυγος και η γυναίκα του έχει ανάγκη τον σύντροφο της,

τα εγγόνια χρειάζονται τον παππού για τις απίθανες ιστορίες της ζωής του, από τα χρόνια της κατοχής, από τον αγώνα του για επιβίωση….

Τον ακούν και μαθαίνουν τόσα πολλά από αυτόν, είναι το καλύτερο σχολείο….
Ξέρει πως χωρίς αυτό το φάρμακο σύντομα θα φύγει μακριά από αυτούς που αγαπάει και δεν είναι έτοιμος….γνωρίζει πως θα μπορούσε να ζήσει μερικά χρόνια ακόμα αν είχε στη διάθεση του το ακριβό του φάρμακο….

Πόσο άψυχοι κι αναίσθητοι είναι όλοι αυτοί που αποφασίζουν ποιανού η ζωή θα τελειώσει απλώς με έναν νόμο και με μια απόφαση;;;;

Πόσο ασεβείς είναι όσοι χτυπούν ανελέητα την τρίτη ηλικία, αυτούς τους ανθρώπους, που έζησαν όλα τα χρόνια τους στη στέρηση, που δούλεψαν με το παραπάνω και που τώρα , το ηλιοβασίλεμα της ζωής τους δικαιούνται να το δουν με τα πιο όμορφα χρώματα, να το απολαύσουν καθισμένοι αναπαυτικά , κοιτώντας τα παιδιά και τα εγγόνια να έχουν πάρει το δρόμο τους, να εργάζονται και να απολαμβάνουν τον έρωτα της δημιουργίας κι αυτός, ο ηλικιωμένος, να ηρεμεί το σώμα και την ψυχή του και να ετοιμάζεται μέσα σε ευδαιμονία να ξεκινήσει το επόμενο ταξίδι του….
Κύριοι …δεν είστε άξιοι , ούτε ικανοί να κατέχετε θέσεις κι αξιώματα , εφόσον δεν ξέρετε να σέβεστε αυτούς που σας έφεραν στον κόσμο ετούτο , αυτούς που υπήρχαν πριν καν γεννηθείτε….
Οι πρόγονοι μας αξίζουν σεβασμό και δικαιούνται μια Πολιτεία που θα λάβει όλα τα μέτρα να τους παρέχει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δικαιούνται, τη φροντίδα και την ασφάλεια ,ώστε το πνεύμα τους να ετοιμάζεται για τα άλλα μεγάλα και σπουδαία που τους περιμένουν… Προγραμματικές Δηλώσεις της Ελλήνων Πολιτείας Εργασία (περίθαλψη και συνταξιοδότηση) Μην κλαις κύριε Αντώνη…αυτοί που σου προκάλεσαν τόση αναστάτωση κι έφεραν δάκρυα στα μάτια σου , θα λογοδοτήσουν μπροστά στην Ελλήνων Συνέλευσις και η ώρα αυτή είναι πολύ κοντά…..

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ