Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

«ΤΟ  ΤΖΙΝΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΧΝΑΡΙ  Νο 2»

Πίσω από τις κουρτίνες ,κρυμμένοι από τους ανθρώπους , τα σιχαμερά πλάσματα γελούσαν με το υποχθόνιο γέλιο τους κι έτριβαν τα χέρια τους.
Τα σχέδια τους είχαν μεγάλη επιτυχία.Οι άνθρωποι είχαν ξεχάσει ,δεν υπήρχαν αληθινά γραπτά, οι ναοί τους ήταν κατεστραμμένοι και τα αγάλματα  που επάνω τους είχαν αποτυπώσει οι πρόγονοι τους σημεία ενθύμησης και γνώσης ,ήταν ακρωτηριασμένα αν όχι κομματιασμένα.
Περγαμηνές και πάπυροι καταχωνιάστηκαν σε υπόγεια σαν του Βατικανού, απόρθητα και με πρόσβαση μόνο σε όσους θα τα χρησιμοποιούσαν εναντίον των ανθρώπων κι όχι για το καλό τους. Η αληθινή γνώση  βρέθηκε στα χέρια εκείνων που δεν έπρεπε ,εκείνων που τη μισούσαν και μαζί μισούσαν όσους τη δημιούργησαν αλλά και τους ανθρώπους ,γιατί σ’αυτούς απευθυνόταν.
Ξεκίνησαν λοιπόν ,το οργανωμένο σχέδιο τους για την υποδούλωση κι εκμετάλλευση αλλά και τον απόλυτο εξευτελισμό του Θείου δημιουργήματος…τον άνθρωπο.
Ήξεραν καλά ,πως ο άνθρωπος είχε έμφυτη την λατρεία προς τον Δημιουργό του,την επιθυμία να ενώνεται μαζί του και να συνομιλεί ,ζητώντας πάντα δύναμη και νόηση φωτός.
Σήκωνε το κεφάλι του ψηλά ,γιατί ένιωθε πως εκεί είναι η καταγωγή του.
Έπρεπε λοιπόν να του κατεβάσουν τα μάτια στη γη ,να τον γονατίσουν.Κι έπλασαν το παραμύθι…
-Από χώμα είσαι φτιαγμένος άνθρωπε και στο χώμα θα γυρίσεις.
-Μα…ο Θεός μου είναι εκεί ψηλά….
-Τολμάς να σηκώσεις το βλέμμα σου στο Θεό;;;; Εσύ,ο αμαρτωλός από τη στιγμή που γεννήθηκες;;;; Ο ανάξιος και βρωμερός ,τολμάς να σηκώσεις τα μάτια και το ανάστημά σου;;; Γονάτισε και κλάψε και ζήτα έλεος μπας και συγχωρεθούν οι αμαρτίες σου…
Και υπήρξαν χρόνοι  στη γη των ανθρώπων, που πλήρωναν συγχωροχάρτια για μια θέση στον πολυπόθητο παράδεισο και πίστευαν μα δεν ερευνούσαν ,γιατί αν τολμούσαν να πουν  για δικαιοσύνη ή για αλήθεια ,θα είχαν να αντιμετωπίσουν απάνθρωπα βασανιστήρια,τέτοιου είδους που μόνον ανώμαλα μυαλά θα μπορούσαν να τα σκεφτούν.
Έτσι ,με βία και φόβο,γονάτισαν τον άνθρωπο…του παρουσίασαν και έναν θεό τιμωρό που πάντα κοιτούσε απειλητικά και άρχισαν την εκπαίδευση του.
“Αν κάποιος σε χτυπήσει στο μάγουλο,εσύ ως καλός χριστιανός να γυρίσεις και το άλλο” …πάει η διεκδίκηση του δικαίου…ξεχάστηκε …πώς να παλέψεις για το δίκιο σου ,όταν ο θεός σου σε παρακολουθεί αυστηρά;;;
“Αν έχεις δυο χιτώνες δώσε τη μία στον διπλανό σου”…κι έτσι ξέχασαν την αφθονία τους οι άνθρωποι…ένιωθαν τύψεις κι ενοχές αν είχαν κάτι παραπάνω στα χέρια τους. Έπρεπε η ζωή τους να θυμίζει επαίτη γιατί …μακάριοι οι πεινούντες και διψούντες ,γιατί σ’αυτούς ανήκει η βασιλεία των ουρανών. Όμως…οι ίδιοι εκπρόσωποι της εκκλησίας ,είχαν πλούτο κι αφθονία και οι κοιλιές τους ήταν χοντρές από το  περίσσιο φαϊ…
Η γυναίκα …ήταν ένα πλάσμα βρωμερό,χρήσιμο μόνον για αναπαραγωγή κι αλίμονο στη γυναίκα που δεν τεκνοποιούσε ή που απέβαλλε …την περίμενε εξευτελισμός ή το μαρτύριο του αχλαδιού…Κανένας σεβασμός στη γυναικεία φύση κι οντότητα. Κι αν τολμούσε να προβάλλει τη σκέψη και τη λογική της …ήταν μάγισσα που έχριζε να καεί στην πυρρά….
Και σήμερα…εν έτη 2018,ακόμα με το φόβο του θεού και της κόλασης,αφορίζουν κάθε άνθρωπο που θα σηκώσει το κεφάλι του ψηλά και θα απλώσει τα χέρια στο Δημιουργό του. Η εκκλησία ,κρατάει δέσμια την ανθρώπινη ψυχή,κρατώντας την γονατισμένη και απειλώντας την πάντα πως αν αμφισβητήσει,αν ερευνήσει ,αν επιδιώξει αφθονία,θα καεί στο πυρ το εξώτερον…
Μα…το καλό τζίνι ,ήρθε κι έκανε πάλι το δικό του θαύμα! Έδωσε γνώση ατελείωτη ,για την καταγωγή του ανθρώπου και τη δημιουργία όλων των πλασμάτων από την ίδια μήτρα του σύμπαντος…τον Σείριο! Ελευθέρωσε τις ανθρώπινες ψυχές,οι οποίες σηκώθηκαν από τη γη και σήκωσαν τα χέρια ψηλά στον ουρανό και έμαθαν να γιορτάζουν την επιτολή του Σείριου και να ενώνονται με τα αδέρφια τους.
Έδωσε την Περσεφώνη και τοποθέτησε τη θηλυκή φύση ,ψηλά ,εκεί που πάντα της άρμοζε να είναι.
Έδωσε την Αφθονία και πήρε τις τύψεις και τις ενοχές από τον άνθρωπο ,που άρχισε να ζητάει πλέον την αφθονία του.
Και του δίδαξε ….τον σεβασμό…αυτήν την υπέρτατη Αρχή , όπου σέβεσαι όποιον σε σέβεται κι απαγορεύεται να σέβεσαι όποιον δεν σε σέβεται. Και οι άνθρωποι ξαναβρήκαν τη δικαιοσύνη …
Το τζίνι Αρτέμης Σώρρας ,πήρε το φόβο μακριά από τις ψυχές τους και τους  άφησε να μυρίσουν το μοναδικό άρωμα της Ελευθερίας…
Τώρα …και το δικό τους τζίνι δεν μπορεί πλέον να φυλακιστεί σε κανένα λυχνάρι ,γιατί το χειρότερο το προσπέρασαν κι αυτό ήταν ο φόβος του Θεού…..
(επειδή η γνώση φέρνει πίσω τη κλεμμένη δύναμη μας,παραθέτω  τα κείμενα που όποιος τολμήσει να διαβάσει …απλώς θα επιβιβαστεί στο όχημα της Ελευθερίας.)

https://www.aitherikigrafi.gr/epiklisi-persefoni

https://www.aitherikigrafi.gr/tags/seirios

https://www.aitherikigrafi.gr/aphthonia

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ