Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

…ΜΙΚΡΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΡΕΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΣΤΕΣ… ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΛΟΙΠΟΝ….

«Ο ΑΝΤΙΑΞΙΑΚΟΣ ΧΛΕΥΑΣΤΗΣ….»
Τελικά το πιο σπουδαίο και σημαντικό σ’ αυτόν το βίο,είναι να ζεις σε μια κοινωνία αξιών.
Οι αξίες είναι το μέσον με το οποίο μπορεί ο άνθρωπος να ανελιχθεί και να προοδεύσει.
Ας φέρουμε όμως μερικά παραδείγματα της καθημερινότητας ,για να γίνει πιο κατανοητό αυτό που λέμε παραπάνω.
Σε μια κοινωνία αξιών και αρχών, ο κάθε άνθρωπος θα σεβαστεί το περιβάλλον γύρω του. Δε θα πετάξει το σκουπίδι του στο δρόμο,ούτε θα φτύσει την τσίχλα του απερίσκεπτα στο πεζοδρόμιο για να την πατήσει το επόμενο παπούτσι που θα περάσει απο εκεί. Ο άνθρωπος που φέρει μέσα του αξίες θα κρατήσει το σκουπίδι του για να το πετάξει στον κάδο που θα βρει παρακάτω.
Αντίθετα,σε μια κοινωνία αντιαξιών,το σκουπίδι θα πεταχτεί χωρίς δεύτερη σκέψη στο δρόμο,κανείς δε θα νοιαστεί για το αντιαισθητικό αποτέλεσμα ή την υγεία και η τσίχλα θα ποζάρει περίτρανα στο πεζοδρόμιο και ίσως κολλήσει στο ράμφος ενός ανίδεου πουλιού που θα την περάσει για τροφή και θα τη φάει.
Από τα τόσο απλά καθημερινά παραδείγματα που ανάφερα ,μπορεί κάποιος να σκεφτεί τί είδους κοινωνία είναι η δική μας…
Ο άνθρωπος που φέρει μέσα του αξίες, θα ψάξει την αλήθεια σε κάθε τι που θα ακούσει. Γιατί πολύ απλά ,δεν αρέσκεται στο ψέμα που είναι αντιαξιακό.
Δεν θα χλευάσει κανέναν και τίποτα για το οποίο δε γνωρίζει σχετικά γι αυτό ,αλλά θα ψάξει να βρει στοιχεία και αποδείξεις για να έχει γνώμη.
Κι αν τα στοιχεία ,του διαμορφώσουν αντίθετη άποψη, ο σεβασμός δεν θα επιτρέψει το χλευασμό να λάβει χώρα σε καμιά περίπτωση.
Σε αντίθεση με τον άνθρωπο που δεν έμαθε να ζει με αξίες και που είναι εκ των πραγμάτων μια μή ολοκληρωμένη προσωπικότητα, γιατί ζει στην έλλειψη και την καταστροφή.
Ένας τέτοιος άνθρωπος αρέσκεται στα ψεύδη,στις φαντασίες που πλάθει το ήδη αρρωστημένο μυαλό του και χαρακτηρίζεται από απύθμενο θράσος ,το οποίο τον οδηγεί στον πλήρη εξευτελισμό του.
Ένας αντιαξιακός άνθρωπος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να βγει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να ποζάρει τη γλοιώδη φάτσα του,ξερνώντας ψέμα και αρρωστημένη φαντασία.
Αρκεί να αλλοιώσει την κοινή γνώμη και να διαφθείρει την αλήθεια, πιθανόν για να εξυπηρετήσει στενά,προσωπικά συμφέροντα ή συμφέροντα της ευρύτερης ομάδας στην οποία μπορεί να ανήκει.
Ο αντιαξιακός άνθρωπος έχει το χλευασμό στο τσεπάκι του,ακριβώς γιατί δε γνωρίζει καν την έννοια του σεβασμού και γιατί το τόσο ψέμα τον έχει κάνει ζηλοφθόνο και υπερόπτη.
Στην πρώτη ευκαιρία,αρχίζει τους χλευασμούς εναντίον αγνώστων ανθρώπων,τους οποίους χλευάζει και ειρωνεύεται ασύστολα, αρκεί να τους εκθέσει,να τους μειώσει και στην τελική ,μάλλον ο στόχος του είναι να τους σταματήσει να κάνουν αυτό που τον ενοχλεί.
Τί μπορεί όμως να ενοχλεί έναν τόσο αρνητικό και αντιαξιακό άνθρωπο;
Μα φυσικά οι άνθρωποι που προβάλουν αυτό που ο ίδιος δεν έχει…τις αξίες.
Σίγουρα τον ενοχλούν οι άνθρωποι που σέβονται την κάθε ζωντανή οντότητα και εναντιώνονται στους καταστροφείς της.
Σίγουρα τον ενοχλεί η αλήθεια γι αυτό και παλεύει να την αμαυρώσει.
Και ηδονίζεται με το άδικο ενώ η δικαιοσύνη θα του προκαλεί σίγουρα αλλεργία.
Κι ας μην μπερδεύουμε την ανδρεία με το θράσος, γιατί κάποιος θα μπορούσε να πει πως του αναγνωρίζει τη γενναιότητα να βγαίνει στην τηλεόραση και να εκτίθεται μπροστά σε τόσο κοινό με τα ψέματα του…όχι..αυτό είναι θράσος γιατί γενναίος είναι αυτός που λέει την αλήθεια με αποδείξεις και την υπερασπίζεται.
Κι όσο για το κοινό που ενημερώνεται ακόμα από την τηλεόραση…αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που χρήζει ανάλυση ,γιατί όλοι συμφωνούν πως οι ειδήσεις, μας κατευθύνουν σ’ αυτό που θέλουν να ακούσουμε αλλά για κάποιον λόγο ανεξήγητο ,πολλοί ακούν ακόμα και διαμορφώνουν γνώμη από τα τηλεοπτικά κανάλια.
Ο φθόνος, η ζήλια και το προσωπικό συμφέρον λοιπόν είναι τα κίνητρα του χλευασμού και του ασύστολου ψεύδους και μόνον ένας άνθρωπος με αντιαξίες μπορεί να φερθεί έτσι.

Κι επειδή όλα τα παραπάνω τα έγραψα ορμώμενη από τον αντιαξιακό πόλεμο που δέχεται η Ελλήνων Συνέλευσις τις τελευταίες μέρες(κι όχι μόνο),έχω απλώς να δώσω ένα μήνυμα στους χλευαστές.
Η αλήθεια αποδεικνύεται περίτρανα …κανένας επίσημος φορέας δεν έχει καταδικάσει ως ψέμα κι απάτη την ύπαρξη των 600 δις.
Αντιθέτως την επικυρώνουν δύο δικαστικές αποφάσεις.
Το ότι κάποιοι δεν θέλουν τον λαό να σηκώσει κεφάλι και να ευημερήσει είναι το μόνο σίγουρο και είναι στην ελεύθερη βούληση του καθενός να το ψάξει.
Επίσης ,όσοι πέρασαν από τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις γνωρίζουν πολύ καλά πώς λειτουργούν αυτοί οι οργανισμοί και είμαι βέβαιη πως γελάνε με τα ψεύδη που ακούστηκαν περί εκμετάλλευσης χρημάτων.
Γνωρίζουν πολύ καλά με πόση ανιδιοτέλεια ,τα μέλη που επανδρώνουν τα γραφεία υπηρετούν τον ίδιο τον Ελληνισμό βάζοντας τον ως προτεραιότητα και αφήνοντας δεύτερο ό,τι άλλο υπήρχε στη ζωή τους.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η αλήθεια στο τέλος θα λάμψει και θα νικήσει και πως οι χλευαστές μας, μας έχουν κάνει ακόμα περισσότερο υπέρμαχους και λάτρεις της δικαιοσύνης και του να θέλουμε να βγει αυτή η αλήθεια στο φως και φυσικά ο κάθε κατεργάρης-χλευαστής να βρεθεί στο λαγούμι που του αξίζει.

Α. Κ.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ