ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ CAPITAL ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΟΥΤΣΗ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 13 Ιουνίου 2018

Απάντηση στο δημοσίευμα του Capital.gr «Ν. Βούτσης: Η κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ»

http://www.capital.gr/politiki/3298535/n-boutsis-i-kubernisi-exei-ti-nomimopoiisi-na-upograpsei-tin-sumfonia-tsipra-zaef

Ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5» προέβη σε μία άκρως απαράδεκτη και λαθεμένη δήλωση. Ουδεμία νομιμοποίηση δεν διαθέτει η σημερινή αλλά και καμία κυβέρνηση να υπογράψει την συμφωνία που ανακοίνωσαν χθες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ καθώς το όνομα Μακεδονία αποτελεί πνευματικό και κυριαρχικό δικαίωμα του Έθνους των Ελλήνων συνεπώς δεν εκχωρείται, δεν μεταβιβάζεται και δεν πωλείται. Η εθνική κυριαρχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την γενετική κληρονομιά που σημαίνει πως οι νεότερες γενεές των Ελλήνων αποτελούν την εξ αίματος γενεαλογική συνέχεια του Έθνους των Ελλήνων. Τα εθνικά περιουσιακά στοιχεία αλλά και κληρονομικά/κυριαρχικά δικαιώματα ανήκουν σε όλες τις γενεές ακόμα και σε αυτές που θα γεννηθούν στο μέλλον. Είναι υποχρέωση του κάθε Κυρίαρχου Αυτόχθονα Έλληνα Ιθαγενή να διατηρήσει και να διαφυλάξει αυτά δια τις επόμενες γενεές. Το όλο θέμα με την ονοματοδοσία των Σκοπίων που στηρίζεται από την Κυβέρνηση της Ελλάδος παραβιάζει κατάφωρα την διακήρυξη του ΟΗΕ δια τα δικαιώματα των Αυτοχθόνων Πληθυσμών (ψήφισμα 61/295 13 Σεπτεμβρίου 2017).

Παράλληλα πρέπει να αναφερθεί πως η τρέχουσα σύσταση της βουλής αλλά και οποιαδήποτε Κυβέρνηση συγκροτήθηκε από βουλή που δεν συστάθηκε σε σώμα με ΦΕΚ (νόμο) δεν είναι νόμιμη συνεπώς οποιαδήποτε απόφαση έχει παρθεί υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να ισχύει.

Σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Πολιτικού Φορέα του Έθνους των Ελλήνων με την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας από την Ελλήνων Συνέλευσις θα απαιτηθούν τα κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

Κεφάλαιο Ε’

Πολιτισμός

1.5. Στον εκτός Ελλαδικού χώρο θα απαιτηθούν, δια οτιδήποτε είναι Ελληνικό, τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας.

1.7. Θα διατεθούν όσα κεφάλαια χρειαστούν δια την αποκατάσταση και αναβίωση της γλώσσας μας, των εθίμων μας, των επιστημών μας και των τεχνολογιών μας.

1.8. Θα αποκατασταθεί η ιστορία μας.

1.9. Θα κατασκευαστούν Μουσεία, όσα χρειαστούν δια να φιλοξενούν τα τεχνουργήματα των προγόνων μας.

1.10. Θα γίνει μέσω ΟΗΕ η αναγνώριση των πνευματικών δικαιωμάτων σε ότι ανήκει στο Έθνος μας. (προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις σελ. 35)

Ο εκπρόσωπος τύπου της Δ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας

Δήμος Δημαρέσης

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ