Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΑΠΑΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΝΗΛΙΚΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ? ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

<< Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ>>

ψηλά,πάνω στην κορυφή του πέτρινου βουνού, μέσα σ’ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης που δεν φεύγει ποτέ, υπάρχει κρυμμένο ένα βασίλειο…απόκοσμο και τρομακτικό…το βασίλειο των μαγισσών!!!
Κανένας άνθρωπος δεν μπόρεσε ποτέ να ανέβει ως εκεί γιατί απλούστατα…δεν υπάρχει ούτε ένα μονοπάτι ,παρά μόνο απόκρημνα βράχια και φυτά που αν τα πατήσεις μεταμορφώνεσαι σε βατράχι ή κατσαρίδα!
Γύρω από το βασίλειο, μια μαγεμένη τριανταφυλλιά στέκεται άγρυπνος φύλακας…. αλίμονο σε όποιον καταφέρει να σκαρφαλώσει τα βράχια και να βρεθεί μπροστά  στα μαύρα της τριαντάφυλλα και να τολμήσει να τα μυρίσει… αμέσως γίνεται πέτρα, και μένει για πάντα εκεί, ακίνητος έξω από το βασίλειο! Αν πάλι ακουμπήσει έστω κι ένα από τα αγκάθια ,αυτά ξυπνάνε και γίνονται σπαθιά, κάνοντας χίλια κομμάτια τον απρόσκλητο επισκέπτη!
Οι μάγισσες του βασιλείου, αλλόκοτες και στρίγκλες, καθημερινά εξασκούνται στο πέταγμα της σκούπας. Οι σκούπες τους δεν είναι όπως εκείνες των παλιών μαγισσών ,ξύλινες και χορταρένιες ,αλλά έχουν εξελιχθεί…βλέπετε η τεχνολογία έφτασε ως εκεί… στο κρυμμένο βασίλειο.
Τώρα οι μάγισσες έχουν σκούπες με ηλεκτρικό μοτέρ που φορτίζει καθώς πετάνε!
Ανεβαίνουν λοιπόν πάνω στις σκουπομηχανές τους και βρουυυυμ …μέχρι να πεις σκουληκομερμυγκότρυπα… έχουν κιόλας φτάσει στην πόλη που θέλουν!
Η πιο μοχθηρή και ύπουλη μάγισσα του βασιλείου ,αυτήν που όλες οι άλλες μάγισσες τρέμουν μην τις βάλει στο μάτι, είναι η μάγισσα Προδοσία!!!
Μένει στον πιο ψηλό πύργο ,που είναι τυλιγμένος ολόκληρος από μια μαγεμένη τριανταφυλλιά με μαύρα τριαντάφυλλα! Μόνο το μπαλκόνι της μάγισσας μένει ακάλυπτο κι αυτό για να μπορούν οι κατάσκοποί της , τα μαύρα κοράκια , να μπαίνουν στον πύργο της και να της λένε τα νέα.
Η Προδοσία λοιπόν, έχει ένα πολύ παράξενο χόμπι…να καταστρέφει την ενότητα των ανθρώπων! Σιχαίνεται να ακούει λέξεις όπως ένωση ,ενωμένοι, αγαπημένοι, ευτυχισμένοι, χαρούμενοι κι όταν αυτό συμβαίνει ….η μορφή της μάγισσας αλλάζει… η μύτη της μεγαλώνει και γίνεται στραβή, τα αυτιά της γίνονται χοντρά και στρογγυλά ,τα δόντια της μαυρίζουν και τα μαλλιά της μοιάζουν με χοντρές σκουληκαντέρες! Γι’αυτό, η μάγισσα στέλνει καθημερινά τα κοράκια της να παρακολουθούν τους ανθρώπους και να την ενημερώνουν .
Αν υπάρχουν ευτυχισμένα ζευγάρια ,η μάγισσα φτιάχνει ένα φίλτρο, ειδικό να καταστρέφει την ευτυχία τους. Φέρνει κοντά τους έναν τρίτο ,τον ραντίζει με το μαγικό φίλτρο κι εκείνος κάνει τα πάντα να μπει ανάμεσα στο ζευγάρι και να το χωρίσει! Μόλις συμβεί αυτό…η Προδοσία ,από την πολύ χαρά της ,γίνεται νεότερη και κερδίζει χρόνια ζωής.
Αν πάλι μάθει για μια καλή φιλία, τέτοια που ο ένας φίλος δίνει και τη ζωή του για τον άλλον, βάζει όλη την κακία της για να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που θα διαλύσουν τη φιλία.
Βέβαια…για όλα αυτά έχει πολύτιμους βοηθούς, όπως το ψέμα, την υποκρισία, την διπροσωπία κι αυτοί τη βοηθάνε ώστε τα φίλτρα της να γίνουν ανίκητα…
Έχει κι έναν πιστό βοηθό , τον αρχιδιάβολο με τα μικρά του διαβολάκια…

Μια μέρα λοιπόν, γεμάτη ομίχλη ,κι ενώ οι άλλες μάγισσες έκαναν αγώνες με τις σκούπες τους και τσούγκριζαν η μια με την άλλη …η μάγισσα Προδοσία καθόταν στο μπαλκόνι της κι ακόνιζε τα γαμψά της νύχια από ένα μυτερό αγκάθι της μαγεμένης τριανταφυλλιάς. Ξαφνικά…άκουσε το αρχικοράκι της να κράζει από μακριά…
-<< κρα κρα…μάγισσά μου …μάγισσά μου>>
-<<ξεπουπουλιασμένο ,σκασμένο βρωμόπουλο… με κοψοχώλιασες… αν συνεχίσεις να τσιρίζεις έτσι …θα σε ρίξω μέσα στο φίλτρο της διπροσωπίας και θα γίνεις διμούτσουνο….με μια μούρη σαν κοράκι και μια άλλη σαν τιγράκι… τι κράζεις έτσι καλέ?>>
Το κοράκι στάθηκε στην άκρη της τριανταφυλλιάς ..
-.<< κάτι ..τρομερό και φοβερό…μάγισσά μου…δεν ξέρω πως να στο πω…>>
-<< λέγε …γιατί θα χάσω την υπομονή μου και θα μείνεις τσουρομαδεμένο>>
-<< οι άνθρωποι…αυτοί οι Έλληνες…μάγισσά μου…ενώνονται…έχουν φτιάξει κάτι γραφεία και κάθε μέρα μαζεύονται εκεί και συζητάνε πως να γίνει να ενωθούν όλοι …να πάρουν πίσω αυτά που βάλαμε πριν χρόνια να τους κλέψουν…>> Η μάγισσα…μαύρισε από το κακό της…
-<< Δεν μπορεί….αχου τί έπαθα η κακομοίρα….άχου τα αυτιά μου χόντρυναν….αχου… η μύτη μου μεγάλωσε…τρέξε…φώναξε γρήγορα τον αρχιδιάβολο και τα διαβολάκια του …χρειάζομαι τα πιο ισχυρά φίλτρα…>>
Σε λίγο, είχαν μαζευτεί στο σαλόνι της Προδοσίας όλοι όσοι μπορούσαν να τη βοηθήσουν…ο μπαμπάς διάβολος με τα διαβολάκια του, η φιλοχρηματία , η φιλοδοξίαυποκρισία, ο ο φθόνος…. όλοι έξυναν τα κεφάλια τους να βρουν λύση στο πρόβλημα της Προδοσίας η οποία είχε αλλάξει όψη και είχε γίνει τόσο τρομακτική που το κοράκι από το φόβο του είχε χάσει τα μισά φτερά του και η τριανταφυλλιά στο μπαλκόνι είχε κλείσει όλα της τα τριαντάφυλλα!
-<< Αν καταφέρουν κι ενωθούν αυτοί… άχου… το βασίλειο μας θα καταστραφεί…. θα ξαναφέρουν πίσω τις αξίες τους , τον σεβασμό… και δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι… γρήγορα … πετάξτε κοντά τους, γίνεται μαύρες χοντρές μυγες και πάτε ακόμα και στα κρεβάτια τους … κι εκεί που τρώνε… ακόμα εδώ είστε?>>
Κι όλοι πέταξαν με τις σκούπες τους για να παρατηρήσουν καλύτερα αυτούς τους ανθρώπους….
Στο δρόμο , ένα μικρό διαβολάκι είπε στον μπαμπά του τον αρχιδιάβολο…
-<< μπαμπά θα μ’αφήσεις και μένα να μπω σε έναν τέτοιο άνθρωπο και να τον αλλάξω?>>
-<< Δεν μπορείς να μπεις σε όλους διαβολάκι μου… εμείς τώρα θα ψάξουμε να βρούμε τους αδύναμους… αυτούς που έχουν κάποιο “παράθυρο” ανοιχτό κι από κει θα μπούμε…πρόσεξε…θα στήσεις αυτί και θα ακούς…αν βρεις κάποιον να μιλάει συνέχεια για λεφτά ή να ψάχνει με ποιον τρόπο θα γίνει πιο πλούσιος…αυτός έχει ένα “παράθυρο” ανοιχτό και η φιλοχρηματία θα δώσει το φίλτρο της για να τον ραντίσουμε. Τότε ,τα μάτια του θα γίνουν σαν το δολάριο και δε θα βλέπει πια τους φίλους του παρά μόνο τα λεφτά θα είναι πάντα μπροστά του… και θα τον εξαγοράσουμε. Δε θα μπορέσει να αντισταθεί στο χρήμα και θα προδώσει όποια αξία κι αν έχει…
Αν ακούσεις κάποιον άλλον να μιλάει για τον εαυτό του συνέχεια ,να ψάχνει τρόπους να βγαινει αυτός μπροστά , τότε γι αυτόν έχουμε το φίλτρο που φτιάχνει η φιλοδοξία… θα τον ραντίσεις κι αυτός τότε θα βλέπει μόνο την καρέκλα του υπουργού ή μπορεί να θέλει να γίνει και βασιλιάς ή ακόμα και θεός…>>
Αν δεις κάποιον να ζηλεύει όταν οι άλλοι πετυχαίνουν και να μη χαίρεται καθόλου,αυτόν θα τον ραντίσουμε με το φίλτρο του φθόνου και θα δείξει σε όλους  τη ζηλοφθονία του…
-<<κατάλαβα μπαμπά …ήδη ξέρω σε ποιους να πάω…μέσα στα γραφεία τους είναι…τους ακούω… λένε πως είναι θεοί…και βασίλισσες….>>

Κι έτσι έγινε… Η Προδοσία έκανε πάλι το θαύμα της και πολλοί άνθρωποι μέσα από τα γραφεία άρχισαν να μεταμορφώνονται … η όψη τους άλλαζε μέρα με τη μέρα…ασχήμαιναν…κι όλο αυτό συνέβαινε γιατί η Προδοσία ρούφαγε από την ενέργειά τους για να ξαναγίνει δυνατή ,νέα κι όμορφη.

Όμως….αν και οι προδότες ήταν αρκετοί δεν κατάφερναν να σπάσουν την ένωση των ανθρώπων…Κι αυτό γιατί πολλοί από αυτούς είχαν κλειστα τα “παράθυρά τους” και τα αυτιά τους στις χοντρές μύγες που πετούσαν γύρω τους .

Και η Προδοσία έψαχνε να βρει τρόπους να διαλύσει τελείως την ένωση αλλά…
δεν είχε καταλάβει πως οι άνθρωποι την είχαν πάρει χαμπάρι και γελούσαν μαζί της και με τους βοηθούς της. Είχαν απαλλαχτεί κι από  τους προδότες των γραφείων τους και δεν ένιωθαν τίποτα απολύτως γι αυτούς ,γιατί απλά εκείνοι δεν υπήρχαν μιας και η μάγισσα Προδοσία τους είχε ρουφήξει ολόκληρους για να φτιάξει ξανά τη στραβή της μύτη και τα χοντρά της αυτιά ….

Η ομίχλη πάνω από το βασίλειο της μάγισσας Προδοσίας είχε αρχίσει να διαλύεται…Η μαγεμένη τριανταφυλλιά μάρανε τα μαύρα της τριαντάφυλλα και η μάγισσα έπεσε βαριά άρρωστη στο υπέρτιτλο κρεβάτι της…αλλά ακόμα περιμένει …μήπως οι προδότες γίνουν περισσότεροι και της δώσουν ενέργεια και δύναμη.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΥ

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ