Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΣτο φατσοβιβλίο η “φιλία” είναι όπως και στην πραγματική ζωή… άλλοι έρχονται στην πορεία κι άλλοι αποχωρούν από μόνοι τους ή τους σβήνεις εσύ. Άλλοι διαβάζουν αυτά που γράφεις κι άλλοι τα προσπερνάνε χωρίς να δώσουν σημασία. Πριν λίγο καιρό λοιπόν , έκανα φίλη μια συμπατριώτισσα από τα Γρεβενά , η οποία χτες μου είπε τα εξής: ” Διαβάζω αυτά που γράφεις γιατί μου αρέσουν αλλά…. δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι αυτά που λες για πολεμιστές κι αγώνα και προδότες…. εγώ ξέρω πως έχουμε ειρήνη.”
Ένα νεαρό αγόρι της Ελλήνων Συνέλευσις έχει πει:” φτάσαμε στο 5ο επεισόδιο της σειράς και εσύ τώρα μου ζητάς να σου πω τα προηγούμενα με δυο λέξεις” … Επειδή όμως το θεωρώ χρέος μου να σε ενημερώσω , θα το κάνω ξανά και ξανά αν χρειαστεί…. Άκου λοιπόν… Συγκεντρώσου , παρατήρησε τα δεδομένα για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Κι εσύ κι εγώ γεννηθήκαμε στην ίδια χώρα, στο διαμάντι του πλανήτη μας , την Ελλάδα. Μια χώρα που από πολέμους και μάχες έχει πολλά να πει. Πολλοί και διαφορετικοί οι εχθροί της , κάποτε μπορούσες να τους ξεχωρίσεις… ήξερες τί στολή φοράνε, μιλούσαν άλλη γλώσσα , κρατούσαν όπλα και ερχόταν με ιαχές κι αλαλαγμούς εναντίον σου….. Ήξερες κι έπαιρνες τα μέτρα σου … ετοιμαζόσουν κι εσύ για μάχη. Γνώριζες καλά τί θέλει ο εχθρός από εσένα…. τη γη σου, το σπίτι σου , να σε κάνει δούλο και να σε εξευτελίσει….
Τα αποτελέσματα του πολέμου ήταν ορατά…. δεκάδες οι νεκροί, διαλυμένες οι οικογένειες , σύστημα υγείας να υπολειτουργεί, τα παιδιά να μαθαίνουν τα βασικά στην καλύτερη περίπτωση, κλειστές επιχειρήσεις, πείνα, απόγνωση, πόνος…….

Ας επιστρέψουμε στο σήμερα. Μου λες πως έχουμε Ειρήνη…. Έχουμε??? Η δική μου άποψη είναι πως είμαστε σε πόλεμο…. και μάλιστα από τους πιο σκληρούς… Ας παρατηρήσουμε τα δεδομένα….. Δε θα ψάξουμε ακόμη τον εχθρό… ας τον αφήσουμε να φανερωθεί μόνος του στο τέλος….
Ας δούμε τα αποτελέσματα και ας τα συγκρίνουμε με εκείνα του πολέμου:
Μας έχουν πάρει την εθνική μας περιουσία….. πώς? Μέσω των μνημονίων … Στο πρώτο μνημόνιο υπάρχει όρος που η βουλή μας τον αποδέχτηκε :” Η Ελλάδα παραιτείται από την ασυλία της εθνικής της περιουσίας και της εθνικής της κυριαρχίας…”  Όρος μνημονιακός….. κατάλαβες τί λέει? όλη η χώρα χαρίστηκε στο πιάτο …. καθώς και η κυριαρχία της…. Σου έχουν παραδώσει όλη τη χώρα… άρα και το σπίτι σου γιατί κι αυτό είναι πάνω σ’ αυτή τη χώρα….. και το πατρικό σου σπίτι…. και το αμπέλι σου και το εξοχικό σου….. κι εσύ πληρώνεις νοίκι για να μένεις στο πρώην σπίτι σου…. Σου το ονόμασαν ΕΝΦΙΑ γιατί αλλιώς θα τους καταλάβαινες και θα ξεσηκωνόσουν.

Πάμε στο δεύτερο στοιχείο…τους νεκρούς…. Πως είπες? δεν υπάρχουν? Για δες καλύτερα….. οι στατιστικές έλεγαν πως ο ήλιος της Ελλάδας κάνει χαρούμενους τους ανθρώπους και δεν υπάρχουν ποσοστά αυτοκτονιών…. δες τί συμβαίνει στα τελευταία 8 χρόνια…. χιλιάδες οι αυτοκτονίες και μια πλήρη απαξίωση από τα κανάλια για να στο αναφέρουν… όπως ακριβώς ο εχθρός δε νοιάζεται για το κουφάρι του σκοτωμένου να στο επιστρέψει να το τιμήσεις… το πετάει μέσα σε ομαδικό τάφο.
ΟΙ επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη…. στα 10 μαγαζιά τα 5 είναι κλειστά…. οι μισθοί μειώθηκαν σε εξευτελιστικό βαθμό και οι συντάξεις το ίδιο… Βρίσκεσαι σε σημείο φτώχιας και πείνας και εξαθλίωσης και κάποιοι ψάχνουν ως και στα σκουπίδια τα αποφάγια….

Θες να με ρωτήσεις για το σύστημα υγείας? αυτό νοσεί με πυρετό 40+…..
Η παιδεία? Βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο , στο διπλανό κρεβάτι με την υγεία…. σε κατάσταση κώμα….

Έχεις όλα τα στοιχεία πως ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη κι ήδη σου έχει αφήσει σημάδια…. Τον εχθρό …τον βλέπεις???

Είναι αυτός που σε έχει φέρει σ αυτή την κατάσταση….
Είναι αυτοί που υπογράψανε στη βουλή σου και δέχτηκαν τους όρους του μνημονίου….
Είναι αυτοί που πριν τους ψηφίσεις σου τάζουν ουρανούς με άστρα και μετά κρυμμένοι πίσω από την ασφάλεια της ασυλίας σε κατακρεουργούν….
Είναι αυτοί που σου παρουσιάζονται με όσα πρόσωπα θες… δεξιών πεποιθήσεων… κεντρώων … αριστερών…
Είναι αυτοί που σε κομμάτιασαν σε κόμματα κι εσύ ψάχνεις τη δύναμή σου….
Είναι αυτοί που μιλάνε τη γλώσσα σου αλλά από τις αξίες του Γένους σου δεν έχουν ιδέα…
Είναι αυτοί που σου μιλάνε στην τηλεόραση και σε παροτρύνουν να τρέξεις να πληρώσεις και γεμίζουν την ψυχή σου με φόβο…
Είναι αυτοί που σου δάνεισαν τα δικά σου λεφτά με τόκο και τώρα τρίβουν τα χέρια τους για να σου πάρουν και το σπιτάκι που μένεις…
Ναι … είμαστε σε αγώνα…. οι Έλληνες που έχουν καταλάβει ενώθηκαν….
Επεξεργάσου τις παραπάνω πληροφορίες… βρες μόνος σου κι άλλα στοιχεία… συνειδητοποίησε τι έχει γίνει πίσω από την πλάτη σου, για σένα χωρίς εσένα….. ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ….

Αφροδιτη Καρανικου

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.