Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους Έλληνες Δημόσιους Υπάλληλους, σε σένα που σ’ ενδιαφέρουν οι νομικές και οικονομικές λεπτομέρειες, αλλά και σε σένα που δεν γνωρίζεις τι θα πει “εξώδικο”.

Πως λειτουργεί η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ για την ολοσχερή εξόφληση χρεών της Ελλήνων Συνέλευσις και γιατί πρέπει οι θεσμοί να την εκτελέσουν σύμφωνα με τον Νόμο 3691/2008.

Αναλυτική παρουσίαση στο βίντεο που σου παραθέτω, κάνει η Έφη Εφραιμίδου, δημόσια υπάλληλος, που είναι ταυτόχρονα και διευθύνουσα σύμβουλος της διοίκησης περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλήνων Συνέλευσις.

Πριν ακούσεις την ανάλυση από την Έφη, θα σου δυο λόγια σχετικά με την εξώδικη εντολή πληρωμής. Για την απίθανη περίπτωση που ποτέ δεν επέδωσες ένα εξώδικο, σου δίνω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις καλύτερα πως λειτουργεί.

Με πολύ απλά λόγια, ένα εξώδικο είναι ένα έγγραφο που κοινοποιείται από φυσικό ή νομικό πρόσωπο σε κάποιο άλλο με την μεσολάβηση ενός δικαστικού επιμελητή που βεβαιώνει την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής, έτσι ώστε να αποδεικνύεται εγγράφως, με την έκθεση επίδοσης, ότι ο παραλήπτης έλαβε γνώση του εγγράφου αυτού, προκειμένου να μην μπορούν να αμφισβητηθούν ούτε όσα αναφέρονται στο εξώδικο, αλλά και ούτε και ότι ο παραλήπτης δεν τα γνώριζε.

Ο τρόπος πληρωμής μέσω της εξώδικης εντολής Ε.ΣΥ γίνεται λοιπόν για λόγους ασφαλείας. Για παράδειγμα, έστω ότι έχεις ανάγκη από χρήματα και δανείζεσαι ένα ποσό από τον φίλο σου το Γιώργο. Υπογράφετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο βεβαιώνεις ότι εισέπραξες από αυτόν 10.000 ευρώ και υπόσχεσαι ότι θα του τα επιστρέψεις μετά από 3 μήνες. Σε περίπτωση που δεν μπορέσεις να φανείς συνεπής, δηλώνεις ότι θα του μεταβιβάσεις ένα συγκεκριμένο ακίνητο.

Στο παράδειγμα μας, ο φίλος σου ο Γιώργος είναι ευκατάστατος και προτιμάει το ακίνητο σου που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το ποσόν των 10.000 ευρώ που σου δάνεισε. Λίγο πριν την ημερομηνία της αποπληρωμής, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν θα έχεις διαθέσιμο το ποσόν που χρωστάς στον Γιώργο, την ημερομηνία που έχετε συμφωνήσει. Του ζητάς λοιπόν μια παράταση της προθεσμίας αλλά επειδή εκείνος εποφθαλμιά το ακίνητο σου, αρνείται.

Τότε, πηγαίνεις στον φίλο σου τον Νίκο και του ζητάς να σου δώσει μια επιταγή αξίας 10.000 ευρώ για να την δώσεις στον Γιώργο κι εσύ υπόσχεσαι στον Νίκο ότι θα του επιστρέψεις τα χρήματα μετά από 3 μήνες. Ο Νίκος σου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη κι εκδίδει την επιταγή στο όνομα σου. Εγγυάται δηλαδή για σένα. Στην συνέχεια εσύ την οπισθογράφεις κι επειδή ξέρεις ότι ο Γιώργος δεν θα δεχτεί την επιταγή, διότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το οικόπεδο και όχι τα μετρητά, κάνεις το εξής:

Γράφεις μια συνοδευτική επιστολή και μαζί με την επιταγή την παραδίδεις σε έναν δικαστικό επιμελητή με εντολή να την παραδώσει στον Γιώργο, στην διεύθυνση του. Εφ’ όσον τον έχεις πληρώσει, ο δικαστικός επιμελητής θα εκτελέσει την εντολή και θα σου δώσει και την έκθεση επίδοσης. Αν ο Γιώργος έχει αλλάξει διεύθυνση και δεν μπορεί να εντοπιστεί, τότε λες στον επιμελητή να την καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και να σου φέρει την απόδειξη.

Η σκοπός αυτής της διαδικασίας που είναι συνήθης και νόμιμη και που οι περισσότεροι έχουμε κάνει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή μας, είναι να σου δώσει την δυνατότητα της απόδειξης έναντι οποιουδήποτε ισχυρισμού του Γιώργου σε ένα πιθανό δικαστήριο ότι δεν τον πλήρωσες.

Ωστόσο, ο Γιώργος μετά από μια βδομάδα σου τηλεφωνεί και διαμαρτύρεται ότι δεν τον πλήρωσες. Εσύ τον διαβεβαιώνεις και του εξηγείς ότι τον πλήρωσες, αλλά εκείνος συνεχίζει να σε ενοχλεί και να σε απειλεί ότι θα σου πάρει το ακίνητο, αν δεν τον πληρώσεις.

Ας μεταφέρουμε τώρα το παράδειγμα μας στην πραγματικότητα: Βάλε τώρα στην θέση του Γιώργου την Εφορία, την Τράπεζα ή τον ΟΑΕΕ, στην θέση την δική σου οποιονδήποτε πολίτη και στην θέση του Νίκου, την Ελλήνων Συνέλευσις και ακόμη καλύτερα τον Αρτέμη Σώρρα που εγγυάται την αποπληρωμή του χρέους του πολίτη, από συγκεκριμένους λογαριασμούς, με προσωπικές του εγγυήσεις.

Τώρα μπορείς να ακούσεις την Έφη Εφραιμίδου να σου παρουσιάζει ΠΟΛΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τι περιέχει η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ για να καταλάβεις γιατί είναι ΝΟΜΙΚΑ ΜΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΗ.

Τώρα είναι η ώρα της αφύπνισης, αδέλφια! Δύναμη – Φως!

Yangos Metaxas

https://www.youtube.com/watch?time_continue=102&v=M26sg_3kONo

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ