Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ NOVARTIS 10-02-2018




ARVE

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Kάτι που πλέον όλοι ξέρουν, είναι ότι όλα τα προϊόντα εκ Γερμανίας τα αγοράζει η Ελλάδα κατά 25% πιο ακριβά από ότι τα αγοράζουν οι άλλες “πολιτισμένες” χώρες.
    Δεν είναι η κακιά μου …φαντασία, τα τιμολόγια αγοράς το λένε. Και η πώληση γίνεται πάντα από Γερμανία, τα μεταφορικά έξοδα τα πληρώνει μόνος του ο εισαγωγέας.
    Το οποίο μάλιστα μπορεί να το ελέγξει εύκολα όποιος δεν έχει τα τιμολόγια, εάν δει τις τιμές πώλησης στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, αλλά και της Ελλάδας.
    Και γίνεται με όλα τα γερμανικά εμπορεύματα. Κάθε χρόνο εδώ και χρόνια εισάγουμε από Γερμανία προϊόντα μερικών δις το χρόνο. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε σε τι ποσό αναφέρομαι, όταν μιλάω για το 25%…

    Μήπως αυτό το 25% το επιστρέφει ο Γερμανός κατασκευαστής σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία;
    Και αυτό συνεχίζεται ακόμα και τώρα στην Ελλάδα, εν ώρα κρίσης. Ο Έλληνας πεθαίνει της πείνας, ξενιτεύεται για να ζήσει, αυτοκτονεί γιατί δεν έχει να ταίσει τα παιδιά του και όμως ο Έλληνας εισαγωγέας «αγοράζει» 25% πιο ακριβά.
    Δηλαδή όλοι οι Γερμανοί πουλάνε όλα τα γερμανικά προϊόντα κατά 25% πιο ακριβά στην Ελλάδα από ότι στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Ιταλία.
    Αυτό είχε μια λογική κάποτε. Όταν υπήρχε ο νόμος πως ο Έλληνας εισαγωγέας επιτρέπεται να βγάζει μόνο μέχρι 12% κέρδος από τις εισαγωγές που κάνει. Είχε λογική για τους Έλληνες εισαγωγείς, που ίσως έπαιρναν αυτό το 25% για να δείχνουν μεγαλύτερο ζήλο στην προώθηση των γερμανικών προϊόντων.
    Όχι όμως τώρα. Τώρα μπορεί να μετατοπίστηκε σχεδόν ολόκληρο το 25% από τους εισαγωγείς προς τους πολιτικούς μας. Και ίσως να παρέμεινε ως μια πρακτική της Γερμανίας για να έχει στο χέρι το πολιτικό μας σύστημα.

    Μέχρι και ο Χριστοφοράκος δήλωσε ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης, ότι η Siemens Ελλάδος «χρηματοδοτούσε» με το 25% του τζίρου της όλα τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα!
    Όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όχι μόνο την εκάστοτε κυβέρνηση. Και τα χρήματα τα κατέθετε η Siemens σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.
    Τον οποίο Χριστοφοράκο τώρα κανείς δε τον ψάχνει, για να τα καταθέσει αυτά και στην ελληνική Δικαιοσύνη. Ούτε καν ο …αδιάβλητος Τσίπρας δεν έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης. Και όχι για άλλο λόγο, θα έπρεπε να τον διώκει αφού οι μίζες είναι παράνομες και τιμωρούνται με πολυετή φυλάκιση.
    Εφόσον μάλιστα πρόκειται για δημόσια παραδοχή του Χριστοφοράκου στη γερμανική Δικαιοσύνη.
    Γιατί άραγε;
    Και εάν ο Χριστοφοράκος έλεγε ψέματα (ενώπιον μάλιστα της γερμανικής Δικαιοσύνης), δε θα έπρεπε να κόμματα εξουσίας να τον μηνύσουν;

    Και κάτι ακόμα. Τόσα χρόνια αγοράζουμε τον στρατιωτικό μας εξοπλισμό πιο ακριβά από ότι αγοράζουν τα ίδια πράγματα οι άλλες χώρες.
    Ή ακόμα και το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τα αγοράζουμε πιο ακριβά. Μέχρι και η ομόδοξη Ρωσία μας τα πουλάει ακριβότερα.
    Γιατί άραγε; Μήπως πρόκειται για μίζες;
    Αναρωτιέμαι, δεν κατηγορώ. Ίσως είμαστε …άτυχοι.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.