Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

ΤΟ  ΣΚΑΝΔΑΛΟ  NOVARTIS …ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ …Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ …ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ …ΚΑΙ  ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΓΙΑ  ΑΛΛΗ  ΜΙΑ ΦΟΡΑ  ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ…

 

…..ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ……..ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ………Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ……….ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ………ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ………

<<Υπόθεση Novartis: Αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία υπέβαλαν Ελλάδα και ΗΠΑ

Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν υποβάλλει στην Ελβετία αίτημα δικαστικής συνδρομής σχετικά με την υπόθεση Novartis, το οποίο αυτή τη στιγμή εξετάζεται.

Αυτό επισημαίνει η μεγάλης κυκλοφορίας ελβετική εφημερίδα Blick σε δημοσίευμά της με τίτλο “Ο ελβετικός κολοσσός φαρμάκου φέρεται να έχει δωροδοκήσει Έλληνες – Το FBI διεξάγει έρευνα κατά της Novartis”.

Ο εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης Φόλκο Γκάλι (Folco Galli) επιβεβαίωσε τη λήψη των δύο αιτημάτων. Όπως αναφέρει η ελβετική ιστοσελίδα swissinfo.ch τα δύο αιτήματα για δικαστική συνδρομή συνδέονται με έρευνες για τη Novartis και δωροδοκίες στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται η ελβετική φαρμακοβιομηχανία και Έλληνες γιατροί και δημόσιοι λειτουργοί.

Επικαλούμενο σχετική επιβεβαίωση αξιωματούχου του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη δημόσια ελβετική τηλεόραση (RTS) και το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων, η swissinfo αναφέρει ότι τα δύο αιτήματα ελήφθησαν περί τα τέλη του 2017 και τον Ιανουάριο του 2018.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ: http://www.cnn.gr/…/ypothesi-novartis-aitima-dikastikis-syn…
=====================
Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ…………..

Υπόθεση Novartis: Τι είναι η προανακριτική επιτροπή και τι θα διερευνήσει

Πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής πρόκειται να ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα.

Εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, πρόκειται να υποβληθεί στη Βουλή το σχετικό αίτημα δίωξης για την έγκριση του οποίου απαιτούνται 30 υπογραφές. Σύμφωνα με το άρθρο 154 του κανονισμού της Βουλής, η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να προσδιορίζει με σαφήνεια τις πράξεις ή τις παραλείψεις που σύμφωνα με το νόμο για την ευθύνη των Υπουργών είναι αξιόποινες και να μνημονεύει τις διατάξεις που παραβιάστηκαν. Με την κατάθεση της πρότασης προς άσκηση δίωξης μπορεί να προταθεί από τους βουλευτές που την υπογράφουν η ανάθεση από τη Βουλή σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο του ελέγχου των στοιχείων της κατηγορίας και της αξιολόγησης της ουσιαστικής βασιμότητάς τους.

Αμέσως μετά την κατάθεσή της, η πρόταση άσκησης δίωξης ανακοινώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής, τυπώνεται και διανέμεται στους βουλευτές μαζί με την τυχόν κατατεθείσα πρόταση, των βουλευτών που υπογράφουν την πρόταση άσκησης δίωξης για ανάθεση σε τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο του ελέγχου των στοιχείων της κατηγορίας.

Στη συνέχεια, στην Ολομέλεια θα στηθούν 10 κάλπες, μια για κάθε εμπλεκόμενο πολιτικό πρόσωπο και οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν μυστικά για το αν επιθυμούν ή όχι την παραπομπή τους σε Ειδικό Δικαστήριο. Σημειώνεται πως τα εμπλεκόμενα πρόσωπα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Η απόφαση στην Ολομέλεια λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές), διαφορετικά απορρίπτεται ως προδήλως αβάσιμη. Αν απορριφθεί η πρόταση, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα στηριζόμενη στα ίδια πραγματικά περιστατικά.

( ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ Η ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ……………ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΔΩ………..ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ…..  ;  ;  ; )

Αν η Βουλή αποφασίσει προκαταρκτική εξέταση ορίζει δωδεκαμελή επιτροπή για την διενέργειά της και προθεσμία για την υποβολή του πορίσματος και του σχετικού αποδεικτικού υλικού. Μετά την συγκρότησή της η Επιτροπή ορίζει δύο Εισηγητές από τα μέλη της.

Η επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών όταν ενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Μπορεί, επίσης, να αναθέσει σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ή Εφετών τη διενέργεια ειδικότερων πράξεων σχετιζομένων με το αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Τι θα διερευνηθεί
Εφόσον συσταθεί η προανακριτική επιτροπή αυτή θα διερευνήσει πρώτα από όλα εάν υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας. Στην περίπτωση που έχουν παραγραφεί και δεν υπάρχουν ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι αμφίβολο ότι θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο.

(ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ  ;  ;  ;  ;
ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ  ;  ;  ;  ;
ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΗΜΑ  ;  ;  ;  ;
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ  ;  ;  ;
ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ  ;  ;  ;
ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ  ;  ;  ;  ;  ;)

Οι συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και δεν διανέμονται πρακτικά στον Τύπο.

( ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΚΑΤΟΠΙΝ…..)

Στη συνέχεια και πριν την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο, το πόρισμα θα αποσταλεί στο δικαστικό  συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων.

Η έρευνα που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται. Στην περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα αυτά θα έρθουν στην προανακριτική επιτροπή. Η επιτροπή μπορεί επίσης να ζητήσει από δικαστικούς λειτουργούς να διενεργήσουν παράλληλες έρευνες και να ζητήσει άνοιγμα λογαριασμών.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ :http://www.cnn.gr/…/ypothesi-novartis-ti-einai-i-proanakrit…
===============
ΟΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ Η ΚΕΙΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ  ΟΛΟΥΣ   ΤΑ   ΜΕΛΗ   ΤΗΣ   ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ  ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΥΝ  ΤΗΝ  ΔΗΜΟΣΙΑ   ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ……..
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ  ΜΕΤΑΞΥ   ΤΟΥΣ   ΑΛΛΗΛΟ-ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ…….
ΟΜΩΣ   ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ  ΤΗΝ  ΕΣΧΑΤΗ  ΤΩΝ  ΠΟΙΝΩΝ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΠΟΛΙΤΕΣ …… ΦΤΩΧΟΠΟΙΩΝΤΑΣ   ΤΟΥΣ   ΣΤΟΝ   ΕΣΧΑΤΟ   ΒΑΘΜΟ.

ΚΑΙ  ΟΛΟ  ΑΥΤΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ   ΧΩΡΑ,   ΓΙΑΤΙ  ΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΟΥ  ΕΘΝΟΥΣ   ΚΑΙ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ   ΠΛΟΥΤΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΤΟΥΣ  ΜΕ ΑΠΟΨΗ  ΚΑΙ  ΒΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ   ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ   ΤΗΝ   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ   ΘΕΜΑΤΩΝ   ΠΟΥ   ΑΦΟΡΟΥΝ  ΤΟ   ΕΘΝΟΣ   ΚΑΙ   ΤΑ   ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ   ΤΟΥ   ΣΤΟΙΧΕΙΑ   ΣΕ   ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ   ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ   ΤΗΣ   ΤΡΑΠΕΖΟΚΡΑΤΙΑΣ………

ΚΑΙ  ΟΛΟ  ΑΥΤΟ   ΣΕ   ΕΧΟΥΝ   ΠΕΙΣΕΙ   ΟΤΙ   ΛΕΓΕΤΑΙ   ΄΄ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΄΄ . . . . .ΚΑΙ   ΕΣΥ   ΤΟ   ΕΧΕΙΣ   ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ . . . .

ΔΙΕΡΩΤΑΣΑΙ   ΠΟΙΟΣ  ΘΑ  ΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ  ΕΠΩΜΙΣΘΕΙ   ΟΛΗ  ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΧΡΗΜΑΤΟΣ  ;  ;  ;  ;  ;

ΟΙ   ΠΟΛΙΤΕΣ……..ΠΟΥ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ  ΠΑΝΤΑ   ΑΛΛΑ  ΔΕΝ  ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ  ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ   ΕΧΟΥΝ  ΑΠΟΨΗ….ΠΑΡΑ   ΜΟΝΟΝ   ΚΑΘΕ   ΤΕΣΣΕΡΑ   ΧΡΟΝΙΑ   ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ  ΤΑ   ΜΕΛΗ   ΤΗΣ   ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ   ΑΣΧΕΤΩΣ   ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ   ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ  ;  ;  ;  ;  ;

ΠΟΤΕ  ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ  ΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΟΥ ΩΣ  ΕΘΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ   ;  ;  ;  ;  ;  ;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ  ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ………Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΕΙΣΑΙ  ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ  ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΣΑΙ  ΕΣΥ ΚΑΙ  ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ…….!!!!

ΑΘΑΝΑΣ ΝΤΟΜΠΡΟΣ




ARVE

Καταλάθος ο Αδωνις παραδέχθηκε ότι όντως πλήρωσε 65 εκατ. ευρώ στη Novartis μέσα στο 2013

 

 

 

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ