Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΒΕ ΤΗΝ ΕΠΤΑΦΩΤΗ ΛΥΧΝΙΑ

Ο καθείς στο είδος του… Έτσι, την ίδια ώρα που οι Έλληνες διαδήλωναν στο Σύνταγμα για την Μακεδονία, ο πρόεδρος Παυλόπουλος συμμετείχε σε εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου, σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της πόλεως.

Αφού δε άναψε συμβολικά την επτάφωτη λυχνία, είπε ότι αισθάνθηκε δέος όταν υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη «που είναι κάτι το οποίο θα εμπνέει την ανθρωπότητα».

Εν συνεχεία, άρχισε την… συνήθη πολιτικολογία, περί των «υπολειμμάτων του ναζισμού», που «φυτρώνουν σε πολλές εκλογές που έγιναν στην Ευρώπη», εννοώντας τα λαϊκά εθνικιστικά κινήματα και τόνισε αποφασισμένος πως«δεν πρέπει να αφήσουμε να δημιουργηθούν ξανά τέτοια φαινόμενα», προτείνοντας ως αντίδοτο το«κοινωνικό κράτος»: «Τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού υπάρχουν ακόμη, γιατί εκμεταλλεύονται τις τεράστιες ανισότητες που δημιουργούνται από την περιθωριοποίηση της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια οικονομική πολιτική που φυσικά δεν θα βασίζεται στην σπατάλη, αλλά θα στηρίζει το κοινωνικό κράτος δικαίου. Και έχουμε ένα διπλό χρέος, να εμβαθύνουμε την Ευρώπη, να δημιουργήσουμε τα θεμέλια της δημοκρατίας, τους ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και να στηρίξουμε ένα κοινωνικό Κράτος για την δημιουργία του οχυρού απέναντι στον ναζισμό που είναι η κοινωνική συνοχή».

Χωρίς να εξηγήσει βεβαίως πως είναι δυνατόν να δημιουργηθεί αυτό το «κοινωνικό κράτος» σε μία χώρα όπου ο «πρώτος πολίτης» της (δηλαδή ο ίδιος) αμείβεται με περίπου 12.000 ευρώ το μήνα, όταν ο μέσος μισθός και η μέση σύνταξη είναι γύρω στα 400 ευρώ…

ΠΗΓΗ Ε.Ν.

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ