Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο κος Παυλόπουλος, δείχνει να είναι ξεκάθαρα επιλεκτικός σε θέματα που αφορούν το Διεθνές και Ευρωπαϊκό  Δίκαιο

Με αφορμή το άρθρο του site www.newsbomb.gr και τα όσα αναφέρονται σε αυτό από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, δεν θα μπορούσαμε να μην πάρουμε  θέση, ώστε να θέσουμε  ρητά  κάποια πράγματα τόσο  στον  ίδιο  τον Πρόεδρο, όσο και στους  συνέλληνες και φιλέλληνες πολίτες, αλλά και να θέσουμε  ερωτήματα σε αμφότερους.
Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο Πρόεδρος, συναντήθηκε  με  στελέχη  Ελληνοαμερικανικών και Αμερικανοεβραϊκών  οργανώσεων, αποφεύγοντας με μαεστρία ωστόσο να αναφέρει  έστω και μια από αυτές.
Εύκολα λοιπόν, προκύπτουν 2 ερωτήματα.
Καταρχάς, ποιές  είναι οι  οργανώσεις  με  τις οποίες  συναντήθηκε ο Πρόεδρος  της Ελληνικής Δημοκρατίας;
Και δεύτερον, δια ποιόν  λόγο απευθύνεται σε αυτές  τις  οργανώσεις  για το φλέγον  ζήτημα της επικαιρότητας, που  δεν  είναι άλλο από το Σκοπιανό.
“Κανένα όνομα δεν μπορεί να επιλεγεί που θα παρέπεμπε, έστω και εμμέσως, σε αλλαγή των συνόρων. Δεν μπορεί να το δεχτούμε αυτό  εμείς  οι  Έλληνες  όχι  μόνο  λόγω  Ελλάδας, αλλά  λόγω ΝΑΤΟ και ΕΕ.”
Η παράγραφος αυτή  τράβηξε  την προσοχή μας, κυρίως  δια τον  λόγο ότι ο Πρόεδρος  της Ελληνικής Δημοκρατίας, υποστηρίζει ότι ο Έλληνας και δη ο Έλληνας της  Κρίσης, δεν  δέχεται το όνομα “Μακεδονία” ή κάποιο παρεμφερές  για τα γειτονικά  Σκόπια, λόγω ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ελπίζουμε να το βρίσκετε  τόσο  χιουμοριστικό  όσο  κι  εμείς.
Και σας τονίζω: Δεν  είναι μόνο  θέμα σεβασμού  της  Ιστορίας, αλλά  είναι θέμα σεβασμού του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού  Δικαίου.” Ο κος Παυλόπουλος, δείχνει να είναι ξεκάθαρα επιλεκτικός σε θέματα που αφορούν το Διεθνές και Ευρωπαϊκό  Δίκαιο, μιας που η κατάσταση  στην  Ελλάδα, αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν  εφαρμόζεται τίποτα δίκαιο  εν  γένει. Αμφιβάλλω ότι στο  Διεθνές και Ευρωπαϊκό  Δίκαιο, δικαιολογείται η κατά 50% μείωση του ΕΚΑΣ, οι  συνεχείς  μειώσεις  μισθών και παράλληλα η αύξηση  τιμής αναλώσιμων.  Και αυτά  είναι μόνο  μερικά παραδείγματα.
Συνεχίζοντας τις  δηλώσεις ο ΠτΔ., σχεδόν  εμετικά, δίνει  τη  σκυτάλη  της  ευθύνης  στο  Ευρωπαϊκό και Διεθνές  Δίκαιο και κλείνει  με  την  γεμάτη  σάλια από το γλείψιμο, φράση,
Τι  λέμε  λοιπόν  εμείς  οι  Έλληνες; Ότι η ονομασία αυτή πρέπει να σέβεται, όπως είναι αυτονόητο, το Διεθνές  Δίκαιο και το ευρωπαϊκό  κεκτημένο.”
Εμείς  οι  Έλληνες, κε  Πρόεδρε, λέμε ότι δεν υπάρχει  θέμα ονομασίας και αν υπάρχει  δεν μας αφορά.  Σε καμία των περιπτώσεων  δεν αποδεχόμαστε  την  ονομασία “Μακεδονία” ή οιαδήποτε  μεικτή  ονομασία που να περιλαμβάνει  τον  όρο “Μακεδονία”.
Η Μακεδονία, είναι Ελλάδα, κε  Πρόεδρε.  Σας το υπενθυμίζουμε, ώστε να μην  ψάχνετε περιττές  δικαιολογίες.  Είναι υποχρέωσή σας απέναντι  στον  Ελληνικό λαό τον οποίο υπηρετείτε  στη  θητεία σας, να καταστήσετε σαφές  τόσο στα Σκόπια, όσο και παγκοσμίως, ότι οι Μακεδόνες και οι  Έλληνες, δεν αποδέχονται καμία αλλαγή  ονόματος η οποία κάνει  χρήση  της Ελληνικής ιστορίας.

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/852858/paylopoylos-gia-skopia-to-onoma-tha-prepei-na-sevetai-tin-istoria-kai-to-diethnes-dikaio

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ