Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Η προδοσία έχει πολλά πρόσωπα, πολλά σχήματα. Το τρίγωνο είναι το πιο προβεβλημένο και το πιο φωτογενές όλων.

Σε τρυφερή ηλικία μαθαίνουμε για το πως ο Ιούδας πρόδωσε τον χριστό οδηγώντας τον στη σταύρωση, για να παραδοθούμε μεγαλώνοντας στα δικά μας, λιγότερο Άγια, πάθη.

Η προδοσία, η έστω η υποψία και προδιάθεση προδοσίας, κρύβεται  μέσα στον προδότη. Ξαφνικά, ο προδότης αποχαιρετά τη φιλήσυχη καθημερινότητα του και ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν που θυμίζει αστυνομική περιπέτεια με έντονα στοιχεία συνωμοσιολογικού θρίλερ.

Όταν, λοιπόν, έρχεται  αντιμέτωπος με την προδοσία, όλα τα δεδομένα στη ζωή του αλλάζουν. Από την ηρεμία, περνά στον κυνισμό στο συμφέρον, που μπορεί να είναι το χρήμα δόξα, εκτόνωση η και μετάβαση του από την αφάνεια στην επιφάνεια και από εκεί στην παράνοια.

Εδω πλέον περνά στην πλήρη διάσταση του προδότη και μεταφέρει στον εαυτό του  και στους όλους την ιδέα του  δήθεν διασώστη  και αρχίζει να αναζητά συνεργούς ενοχοποιώντας  το θύμα  του  αθωώνοντας και ηρωοποιώντας  τον θύτη εαυτό του.

ΕΝΟΧΟ ΘΥΜΑ, ΑΘΩΟΣ ΘΥΤΗΣ.

Το οξύμωρο σχήμα, που κοντράρεται με το αντίστοιχο τριγωνικό της προδοσίας, είναι το εξής:

Η προδοσία τείνει να δαιμονοποιεί το θύμα, ενω παράλληλα οι προδότες  μεταφέρουν   στο πρόσωπο του  θύματος  έναν κατά φαντασία προδότη.

Στην συνέχεια  ο αληθινός  προδότης Α βαθμού  προδοσίας  δημιουργεί  το περιβάλλον του Β βαθμού προδοσίας και  μεταφέρει  το περιβάλλον, στο παράλληλο προδοτικό σύμπαν που έχει  δημιουργήσει.-

Εκεί  το θύμα ενοχοποιείται άνευ αποδείξεων  και, τοποθετείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η προδοσία εισβάλλει σαν επιθετικός ιός που προσβάλλει ανεπανόρθωτα όλα τα αρχεία της ζωής  των  πρωταρχικών Α βαθμού προδοτών, αλλά και αυτών του περιβάλλοντος Β  βαθμού προδοτών, οι οποίοι είναι επικινδυνότεροι  αυτών του Α βαθμού, διότι έχουν προσφέρει εαυτούς, άνευ ανταλλάγματος , πειθόμενοι ότι συντελούν σε έργο απονομής δικαιοσύνης!!!.

Μαρίνα Λάτση

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ