Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Tα πιο μεγάλα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει αφορούν οικονομικές σχέσεις

ΣΚΑΝΔΑΛΑ - ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΑ – ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική: Mια βρώμικη επιχείρηση στο βωμό φήμης, δύναμης, χρήμάτων, τιμής. Αναμφίβολα ορισμένοι πολιτικοί δεν μπορούν να ελέγξουν και να μην ενδώσουν στους πειρασμούς της διαφθοράς και της απληστίας. Μερικά από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει αφορούν οικονομικές σχέσεις και άλλα πολλά……….

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ……..ΚΑΙ ΠΟΥ…. (ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ)……….
Η 9η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα κατά της Διαφθοράς, αλλά αυτή είναι μόνο η αφορμή για να θυμηθούμε σήμερα τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας. Η αλήθεια είναι πως τα θυμόμαστε, για έναν και μόνο λόγο: Για να μην (τα) ξεχάσουμε. ……

*Το σκάνδαλο SIEMENS
Ο γερμανικός κολοσσός της Siemens κατηγορείται πως έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, χρηματίζοντας κυβερνήσεις για να της αναθέσουν δημόσια έργα. Η εταιρία υποστηρίζει πως από αυτά τα χρήματα, 100 εκατομμύρια μάρκα (ήτοι 51 εκατομμύρια ευρώ περίπου) έχουν δοθεί σε Έλληνες πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς. Η προανακριτική έρευνα ξεκινά το 2005, το σκάνδαλο φουντώνει το 2008, ο Θόδωρος Τσουκάτος και ο Τάσος Μαντέλης παραδέχονται ότι έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες μάρκα, ενώ ξεκινά το «κρυφτούλι» του Μιχάλη Χριστοφοράκου, που υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος την εποχή των χρηματισμών, το 1999, με την ελληνική και την γερμανική δικαιοσύνη. Η υπόθεση μένει ακόμα ανοιχτή και πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο πολιτικό-οικονομικό μεταπολιτευτικό σκάνδαλο.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ……..

*Υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών
Είναι 2 Φεβρουαρίου του 2006, και τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή πραγματοποιούν κοινή συνέντευξη τύπου, στην οποία η ελληνική πραγματικότητα βομβαρδίζεται με πληροφορίες για πρωτοφανείς υποκλοπές στις τηλεπικοινωνίες, στις οποίες εμπλέκονται η Vodafone και η Ericsson. Σε εκείνη την συνέντευξη, παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο τουλάχιστον 100 τηλεφωνικές συνομιλίες υψηλά ιστάμενων προσώπων –περιλαμβανομένου του τότε Πρωθυπουργού- υπεκλάπησαν, μέσω λογισμικού που βρέθηκε στην Vodafone, το οποίο μάλιστα είχε ανακαλύψει ο προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Δικτύου της εταιρίας, Κώστας Τσαλικίδης. Ο Κ. Τσαλικίδης βρέθηκε απαγχονισμένος, ενώ η οικογένειά του αρνείται την εκδοχή της αυτοκτονίας, και διεξάγει σχετικό δικαστικό αγώνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κλήθηκε να καταθέσει, η σχετική Επιτροπή επέβαλε τον ίδιο χρόνο πρόστιμο 73 εκατομμυρίων ευρώ στην Vodafone, για να το ακυρώσει ως παράνομο η Ολομέλεια του ΣτΕ το καλοκαίρι του 2010. Και κάπως έτσι, όλα ξεχάστηκαν, και αυτό που μας έμεινε η εικόνα του Γ. Βουλγαράκη να παρουσιάζει με status διδασκάλου και ένα καρτοκινητό και έναν μαρκαδόρο ανά χείρας το πώς έγινε το έγκλημα.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΩΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ…….

*Ο offshore Βουλγαράκης
Δυστυχώς για τον Γιώργο Βουλγαράκη, αυτή δεν ήταν η τελευταία εικόνα που είχαν οι ψηφοφόροι του από την πολιτική του ζωή. Ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κατηγορήθηκε για τις απαγωγές Πακιστανών που συνέβησαν το 2005, αφού ο Άρειος Πάγος έκρινε πως γι’ αυτές ευθύνονταν όργανα των κρατικών υπηρεσιών. Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό πως ο υπουργός συμμετέχει σε offshore εταιρία διαχείρισης ακινήτων, η οποία ενεπλάκη με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που θα συναντήσουμε και παρακάτω. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν παραβαίνει το ασυμβίβαστο, και πως η εταιρία ιδρύθηκε με αυτό τον τρόπο για να καταβάλλει λιγότερους φόρους (ναι, αυτό υποτίθεται πως ήταν επιχείρημα υπέρ του!). Τέλος, η σύζυγός του ενεπλάκη επίσης στις μοναστηριακές αγοραπωλησίες, γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι και τον οδήγησε σε «παραίτηση για λόγους ευθιξίας» την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός τον δικαιολογούσε στην ΔΕΘ. Θυμάστε άραγε την περίφημη ρήση «Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»;

*Μονή Βατοπεδίου

Τι σχέση έχει μία αγιορείτικη Μονή με υπεράκτιες εταιρίες και συναλλαγές με το Δημόσιο; Αυτό αναρωτήθηκαν όλοι οι Έλληνες στο «πάρτι» σουρεαλισμού που παρακολούθησαν το 2008. Η υπόθεση, για όσους έχουν ξεχάσει, έχει ως εξής: Το ελληνικό κράτος και η Μονή Βατοπεδίου διεκδικούν την ίδια έκταση της λίμνης Βιστωνίδας. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος εκδίδει υπουργική απόφαση, πριν να υπάρξει αντίστοιχη δικαστική, πως η έκταση ανήκει στην Μονή. Η Μονή με την σειρά της, ηγούμενος της οποίας είναι ο Εφραίμ, παραχωρεί την έκταση στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, και σε αντάλλαγμα παίρνει ολυμπιακά ακίνητα και πολλά στρέμματα γης στην Ουρανούπολη. Και όλα αυτά, «με τις ευλογίες Του».

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ,,,,,,,,,(ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ)……

Να θυμηθώ όλα τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα δυο χρόνια, σκάνδαλα που κουκουλώθηκαν εντέχνως από το χώμα νέων σκανδάλων, σε σημείο να σκέφτεσαι πως τα σκάνδαλά τους είναι τόσα πολλά, που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παράγουν διαρκώς καινούρια, για να ξεχνιούνται τα προηγούμενα.

-Τα 39 δισεκ. ευρώ που χάθηκαν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας λόγω διαπραγμάτευσης Βαρουφάκη, δηλαδή το 50% του τρίτου μνημονίου, που αναλογεί επί 1,5 φορές τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για όλα τα μνημόνια.

-Η παραπάνω πτωχευμένη Τράπεζα που έδωσε σε 1,5 χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δάνεια στον κ. Καλογρίτσα που αγγίζουν τα 120 εκ. ευρώ. Και όταν το αποθεματικό της Τράπεζας ήταν τα 56 εκ. ευρώ, η ίδια Τράπεζα Αττικής τα διέθεσε και πάλι ως δάνειο στον κ. Καλογρίτσα, μόλις τα χρειάστηκε για να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό-φιάσκο των καναλιών, ιδέα του απίθανου Νίκου Παππά.

-Τα “κλεμμένα” βοσκοτόπια του Καλογρίτσα που έγιναν δεκτά στον πλειστηριασμό ως συμπλήρωμα του πλειοδοτικού χτυπήματος για την απόκτηση της πολυπόθητης τηλεοπτικής άδειας. Τα βοσκοτόπια που αποτελούσαν την τελευταία λύση για να κατέβει στον διαγωνισμό ο Καλογρίτσας, και που καθυστέρησαν ως και την έναρξη του διαγωνισμού, μια καθυστέρηση που δόθηκε παρατύπως για να προλάβει να εξασφαλίσει τα ανύπαρκτα –ουσιαστικά- χρήματά της η συμμετοχή Καλογρίτσα.

-Τα δημόσια έργα που δίνονται μόνο στον Καλογρίτσα και στον Μπόμπολα μέσω παράτυπων διαγωνισμών, τους οποίους ακολουθούν τρομακτικές καταγγελίες τρίτων κατασκευαστικών, που «τόλμησαν» να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς.

-Τα capital controls, που έσυραν στα ΑΤΜ τρομαγμένους πολίτες, καθιστώντας τους ανίκανους να διαχειριστούν τα ίδια τους τα χρήματα και τις οικονομίες της ζωής τους.

-Το ΟΧΙ που προπαγάνδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα-προπέτασμα καπνού για τα πεπραγμένα του έως τότε, με ένα ασαφές ερώτημα, τον χαρακτηρισμό «Γερμανοτσολιάδες» στους υποστηρικτές του ΝΑΙ και τελικά, παρότι επικράτησε το πολυπόθητο ΟΧΙ, είδαμε: την ίδια νύχτα ο Τσίπρας να διώχνει τον Βαρουφάκη και να παίρνει τον δρόμο του ΝΑΙ, κατηγοριοποιώντας κυριολεκτικά σε «γίδια» τα εκατομμύρια Ελλήνων που πείστηκαν για το ΟΧΙ και χόρευαν στο Σύνταγμα για τη νίκη του.

 -Η offshore εταιρία της κομματικής εφημερίδας ΑΥΓΗ, που παρότι πουλάει μόνο 1.500 φύλλα, γίνεται φορέας και διαχειριστής εκατομμυρίων ευρώ που μπαινοβγαίνουν από τα ταμεία της, ξεπλένοντας τα άπλυτα του ΣΥΡΙΖΑ.

– Οι εκατοντάδες διορισμοί κομματικών στελεχών σε θέσεις-κλειδιά στον κρατικό μηχανισμό, είτε πρόκειται για γενικούς γραμματείς είτε για γενικούς διευθυντές είτε για επικεφαλής οργανισμών, φορέων και ΔΕΚΟ, είτε για απλούς συμβούλους.
Συγγενείς, εραστές, σύζυγοι, αφισοκολλητές, ανίψια και τέκνα στο δημόσιο, οι περισσότεροι άνθρωποι χωρίς τα απαραίτητα προσόντα και αμειβόμενοι με υψηλούς μισθούς.

-Οι χιλιάδες διορισμοί απλών ψηφοφόρων, σε θέσεις χωρίς αντικείμενο, μόνο και μόνο επειδή αποτελούν τον κομματικό στρατό που σκοπό έχει να κρατήσει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία, στον αιώνα τον άπαντα.

-Το «ξεχασμένο» εκατομμύριο και τα 39 ακίνητα του Γιώργου Σταθάκη, τα 200 εκ. ευρώ που απέσυρε η Βαλαβάνη από την τράπεζα γνωρίζοντας εγκαίρως πως έρχονται capital controls, το εφάπαξ που έλαβε η Θεανώ Φωτίου εν μέσω capital controls από το Πολυτεχνείο, τα εκατομμύρια ευρώ που διαθέτουν σε καταθέσεις του εξωτερικού όλοι σχεδόν οι βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ της πρώτης φοράς αριστερά.

-οι 3 ΕΡΤ που ξανάνοιξαν με 5.000 «κομματόσκυλα» όπως χαρακτηρίζονται και πληρώνονται από το αίμα των φτωχών πια, Ελλήνων, παράγοντας μηδενικό έργο στη δημόσια τηλεόραση.

-ο ΟΣΕ που πουλήθηκε, αλλά οι εκατοντάδες διορισμοί συριζαίων στον οργανισμό, μέλη του κομματικού στρατού, για να μην απολυθούν ώθησαν την κυβέρνηση στη δημιουργία μια άλλης κρατικής εταιρίας σιδηροδρόμων ώστε να απορροφηθούν.

-η άρνηση για την άρση ασυλίας όλων των συριζαίων βουλευτών

-οι χιλιάδες και ανεξέλεγκτα εισερχόμενοι λαθρομετανάστες και εγκλωβισμένοι στα νησιά και τη ενδοχώρα μετά το κλείσιμο των Ευρωπαϊκών μας συνόρων,

– ο θάνατος του κέντρου της Αθήνας και η υποβάθμιση κάθε ακίνητης περιουσίας στην περιοχή,
– τα διαρκή κουρέματα μισθών και συντάξεων
– η αύξηση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων-ψηφοφόρων
– η ληστρική άμεση και έμμεση υπερφορολόγηση, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης του πολίτη
– η φτώχεια, η ανεργία, και η εξαθλίωση που προκάλεσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με όλα τα προαναφερθέντα

κι άλλα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, που θα μπορούσε να προσθέσει οποιοσδήποτε στη λίστα, με κορωνίδα όλων το παραμύθι της πρώτης φοράς αριστερά και του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, που έφερνε με νταούλια την ελπίδα και κατέληξε να χαρακτηριστεί «αυταπάτη» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Τσίπρα, με αποτέλεσμα ένα τρίτο μνημόνιο, ένα ακόμα επικαιροποιημένο -τρίτο μνημόνιο, ένα 99ετές μνημόνιο για την κρατική περιουσία και ένα τέταρτο ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο ή το Grexit, που έρχονται όπου να΄ναι, συμπληρώνοντας αυτά τα 2 ολόμαυρα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ?????

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ ………..
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ …….
ΚΑΙ ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΠΛΑΝΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ…..

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ……..ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…….ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ (ΚΑΛΠΗ) ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ………

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΒΟΛΕΥΕΙ Η’ ΟΧΙ
ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…….

ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙΣ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΣΟΥ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΟΒΗΤΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ……………

ΝΤΟΜΠΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ