Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔOΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η’ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ …………ΨΕYΔΟΛΟΓΟΥΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ…………
ΩΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ…….ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ TOYS …..AYTA ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ….

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2017 ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΠΑΛΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ….(ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ )…….

Τσίπρας: ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…..
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα σε ένα χρόνο από σήμερα θα βγει από τα μνημόνια αλλά ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την έξοδο στις αγορές.

«Από εδώ και στο εξής θα τελειώσει η δραματική περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Εσπευσε να προσθέσει ωστόσο ότι «μετά τις γερμανικές εκλογές περιμένουμε πιο σαφή μέτρα για το χρέος».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. Οπως είπε «τον προϋπολογισμό του 2019 θα έχουμε τη δυνατότητα να τον διαμορφώσουμε εμείς. Σταδιακά θα αποκλιμακωθούν τα επιτόκια και σε ένα χρόνο από σήμερα θα είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε τα μνημόνια» και πρόσθεσε πως το 2021, που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, θα έχουμε εγκαταλείψει τα μνημόνια.

«Στο τέλος του προγράμματος, τότε θα κριθεί ότι ορθώς πράξαμε αν τα μέτρα πετύχουν. Αν τα μέτρα δεν πετύχουν και ο ασθενής συνεχίσει να είναι κλινήρης, τότε θα έχουμε αποτύχει» είπε χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «τζογάρει ποντάροντας στο μαύρο αλλά ευτυχώς για τη χώρα δεν έρχεται το μαύρο, έρχονται άλλα χρώματα».

Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά

Ομολόγησε ότι «είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Υπερεκτιμήσαμε την υπόθεση της ποσοτικής χαλάρωσης αναφορικά με τις αγορές. Αποδείχθηκε ότι δεν είχαν δίκιο, διότι ανταποκρίθηκαν οι αγορές».

Προανήγγειλε πάντως ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μία νέα έκδοση ομολόγου στις διεθνείς αγορές. «Αυτό είναι ένα πιο εύκολο καλοκαίρι – Δεν πρέπει όμως να ησυχάσουμε» τόνισε. Πρόσθεσε δε πως «έχουμε καλύψει μέρος των χαμένων θέσεων στην αγορά εργασίας, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά. Οι πολίτες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σιγά – σιγά ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας». Προειδοποίησε ωστόσο ότι «δεν θα δούμε άμεσα αυτές τις αλλαγές. Θα έρθουν πρώτα οι επενδύσεις και μετά θα έρθουν και οι θέσεις εργασίας. Ήδη υπάρχει αύξηση απο το 2015».

Οπως είπε «δουλέψαμε με σχέδιο, δεν παρασυρθήκαμε. Δεν ακούσαμε τις φωνές που έλεγαν βγείτε, ή μη βγείτε.Είχαμε υπερκάλυψη προσφορά πάνω από δύο φορές, δείχνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Εχουμε καλύψει το 1/3 στην καταστροφή στην αγορά εργασίας.

Ιστορική στιγμή η έξοδος στις αγορές

Χαρακτήρισε ως «ιστορική στιγμή» την χθεσινή ημέρα της 15ης Ιουνίου ενώ υποστήριξε ότι η έξοδος στις αγορές το 2014 είχε επικοινωνιακούς σκοπούς. «Η ζωή έδειξε ότι η έξοδος στις αγορές το 2014 δεν είχε προοπτική – Ηταν στη λογική να χτιστεί ένα success story» υποστήριξε. Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εκδοθεί το ομόλογο το 2014 ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2014 δεν είχε σχέση η κοινωνία με σήμερα. Τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας το 2014 δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του 2017. Ο Σαμαράς είχε υπογράψει τεράστιους στόχους πλεονασμάτων, ήταν άδεια τα ταμεία και δεν υπήρχε θετικό κλίμα για επενδύσεις».

«Αυτό που λέμε με σεμνότητα είναι ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα και είναι η αρχή του τέλους μιας περιπέτειας» είπε και πρόσθεσε «κλειδώσαμε μακροπρόθεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα στο 2%, όταν με βάση το σύμφωνο σταθερότητας θα έπρεπε να είναι 2,6%».

Οι δανειστές μας επιβάλλουν «στενό κορσέ»

«Να μην τρελαθούμε κιόλας. αυτοί μας επιβάλλουν τον στενό κορσέ, αυτοί επιβάλλουν τους φόρους, μην κοροϊδευόμαστε κιόλας» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στους δανειστές. Προανήγγειλε επίσης: «Θα έχουμε την μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 29% στο 26% θα έχουμε μείωση του φόρου αλληλεγγύης, θα έχουμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Η επόμενη μέρα δεν θα είναι χειρότερη, έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε το αφορολόγητο, αλλά όσα εισπράξουμε θα δοθούν σε φοροελαφρύνσεις την ίδια στιγμή, ακριβώς όσα θα πάρουμε τόσα θα δώσουμε, είναι οξύμωρο», είπε και πρόσθεσε για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης: «Σας υπογράφω πως εάν δεν ήμασταν εμείς κυβέρνηση θα έπαιρναν αμάσητα όλα τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές χωρίς αντίμετρα».

Οπως τόνισε «δεν την χρεοκοπήσαμε εμείς την χώρα, την παραλάβαμε χρεοκοπημένη και λεηλατημένη. Δύο χρόνια μετά από μια μεγάλη περιπέτεια, οι δείκτες είναι θετικοί. Η ανεργία μειώνεται, οι επενδυτές έρχονται. Μια μερίδα πολιτών τραβά ακόμη κουπί, το ξέρουμε. Σχεδιάζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας, από το 2021 που θα είναι εκτός μνημονίων. 200 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρέπει τώρα «να σχεδιάσουμε το αύριο, όχι να μεμψιμοιρούμε για το παρελθόν». Επανέλαβε ότι «έχουμε την υποχρέωση να μειώσουμε το αφορολόγητο. Οσα εισπράξουμε θα πάνε για φοροελαφρύνσεις». Κατηγόρησε τους δανειστές ότι εκείνοι επιβάλλουν την υψηλή φορολογία ενώ επιτέθηκε εκ νέου στο ΔΝΤ λέγοντας: «Αν θέλαμε σοβαρές προβλέψεις δε θα ρωτάγαμε την κα Velculescu, πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους εδώ και 7 χρόνια» για να σημειώσει: «Αν ισχύουν όσα λέει το ΔΝΤ για το χρέος, τότε όσοι εμπιστεύθηκαν χθες την ελληνική οικονομία δεν ξέρουν τι έκαναν» είπε χρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ…….http://www.iefimerida.gr/…/tsipras-se-ena-hrono-apo-simera-…
=====================

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΑΓΡΑΨΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ……..

ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΑΡΑΚΑΤΩ
(ΕΕ) αριθ. 472/2013 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
της 21ης Μαΐου 2013
για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ
τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται με σοβαρές δυσκολίες αναφορικά με τη χρηματοοικονομική τους
σταθερότητα
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΛΕΕΙ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΚΟΦΤΑ :
Άρθρο 14
Άσκηση εποπτείας μετά το πρόγραμμα
1. Τα κράτη μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα
εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75 % της χρηματοδοτι­
κής συνδρομής που έχει ληφθεί από ένα ή περισσότερα άλλα κράτη
μέλη, τον ΕΜΧΣ, τον ΕΜΣ ή το ΕΤΧΣ. Το Συμβούλιο, μετά από
πρόταση της Επιτροπής, μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της άσκη­
σης εποπτείας μετά το πρόγραμμα σε περίπτωση που εξακολουθεί
να υπάρχει κίνδυνος για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα του οικείου
κράτους μέλους. Η πρόταση της Επιτροπής θεωρείται ότι έχει εγκρι­
θεί από το Συμβούλιο, εκτός αν το Συμβούλιο αποφασίσει με ειδική
πλειοψηφία να την απορρίψει μέσα σε 10 ημέρες από την έγκρισή
της από την Επιτροπή.
2. Μετά από αίτημα της Επιτροπής, το κράτος μέλος που παρα­
μένει υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα συμμορφώνεται με τις
απαιτήσεις του άρθρου 3 παράγραφος 3 του παρόντος κανονισμού
και παρέχει τις πληροφορίες που αναφέρονται στο άρθρο 10 παρά­
γραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 473/2013.
3. Η Επιτροπή πραγματοποιεί, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, τακτι­
κές αποστολές επιθεώρησης στο κράτος μέλος υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα, προκειμένου να εκτιμήσει την οικονομική, δημοσιονο­
μική και χρηματοπιστωτική του κατάσταση. Κοινοποιεί ανά εξάμηνο
την εκτίμησή της στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινο­
βουλίου, στην ΟΔΕ, καθώς και στο κοινοβούλιο του οικείου κρά­
τους μέλους, και εκτιμά ειδικότερα αν χρειάζονται διορθωτικά
μέτρα.
Η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μπορεί να προ­
σφέρει στο οικείο κράτος μέλος και στην Επιτροπή τη δυνατότητα
να συμμετάσχει σε ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά την πρόοδο
που επιτυγχάνεται στο πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα.
4. Το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής, μπορεί να
συστήσει σε κράτος μέλος υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα να
λάβει διορθωτικά μέτρα. Η πρόταση της Επιτροπής θεωρείται ότι
έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο, εκτός αν το Συμβούλιο αποφασίσει
με ειδική πλειοψηφία να την απορρίψει μέσα σε 10 ημέρες από την
έγκρισή της από την Επιτροπή.
5. Το κοινοβούλιο του οικείου κράτους μέλους μπορεί να καλέ­
σει εκπροσώπους της Επιτροπής να συμμετάσχουν σε ανταλλαγή
απόψεων σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο
της εποπτείας μετά το πρόγραμμα.

TO ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ Η’ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΒΡΑ’Ι’ΚΑ ?????

ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΤΟ 75% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΞΟΔΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ……ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ Μ@Λ@Κ@ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΞΩΦΛΗΘΕΙ ΤΟ 75% ΚΑΙ ΘΑ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΠΙΤΑΣΕΙ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ………ΑΡΑ
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ??????

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΗΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΟΣΦΙΟΚΑΜΠΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΟΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ……
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΙ ΑΔΙΚΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…………

ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΑΞΕΙ…..

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ !!!!!!

 ΝΤ. ΑΘ.

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ