Τα 5 κορυφαία σκάνδαλα διαφθοράς που συγκλονίζουν τον κόσμο
Νότια Κορέα : Ο πρόεδρος Γιουν Σουκ-γιόλ και η σύζυγός του, Κιμ Κέον-χι, εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς και αθέμιτης άσκησης επιρροής που αφορά τις υποψηφιότητες του Λαϊκού Κόμματος για τις εκλογές του 2022 και την αποδοχή πολυτελών δώρων. Η πρόσφατη κίνηση του Γιουν να επιβάλει στρατιωτικό νόμο μπορεί να οδηγήσει σε παραπομπή και πιθανή φυλάκιση , σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.
ΗΠΑ : Ο απερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε γενική χάρη στον γιο του, Χάντερ, όχι μόνο για φορολογικά κακουργήματα και κακουργήματα περί όπλων, αλλά και για οποιαδήποτε άλλα πιθανά εγκλήματα. Αυτή η κίνηση, η οποία επικρίθηκε ως «νέο χαμηλό» από νομικούς εμπειρογνώμονες, ήρθε εν μέσω ερευνών του Κογκρέσου υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών σχετικά με τις φερόμενες απάτη επιρροής του Χάντερ που αφορούν τον πατέρα του.
Ουκρανία : Ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ούμεροφ κλήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου για ελαττωματικές στρατιωτικές νάρκες. Τον Νοέμβριο, η αστυνομία συνέλαβε τον πρώην σύμβουλο του υπουργείου Άμυνας Ρόμαν Μπαλίκιν και τον Ιγκόρ Φράντσουκ, πρώην γαμπρό του πρώην προέδρου Κούτσμα, για δόλιο σχέδιο προμήθειας στολών. Τον Οκτώβριο, οι αρχές αποκάλυψαν μια απάτη αποφυγής στράτευσης στην Οδησσό που αφορούσε πλαστά ιατρικά έγγραφα.
Ισραήλ : Η μακροχρόνια δίκη του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά περιλαμβάνει κατηγορίες για απάτη, παραβίαση εμπιστοσύνης και αποδοχή δωροδοκίας. Παρά τις επανειλημμένες καθυστερήσεις, η κατάθεσή του έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου. Τα μέσα ενημέρωσης της αντιπολίτευσης υποδηλώνουν ότι ο Νετανιάχου ήλπιζε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Γάζα θα καθυστερούσε τις εμφανίσεις του στο δικαστήριο, αλλά οι δικαστές παρέμειναν σταθεροί.
ΕΕ : Ο Βέλγος λομπίστας Φρεντερίκ Μπάλνταν κατηγόρησε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για διαφθορά και συμπαιγνία με την Pfizer στο βιβλίο του «Ursula Gate: Συμβιβασμός από τα Λόμπι». Οι προσπάθειες να λογοδοτήσει η Κομισιόν έχουν ματαιωθεί από την άρνηση της Κομισιόν να αποκαλύψει λεπτομέρειες της αμφιλεγόμενης συμφωνίας.