Home Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Επιτυχία ή επιβολή; 6,6 εκατομμύρια πολίτες απέκτησαν ΠαΑ παρά τη θέλησή τους

Επιτυχία ή επιβολή; 6,6 εκατομμύρια πολίτες απέκτησαν ΠαΑ παρά τη θέλησή τους

Πανηγυρίζει το ΥΨΔ: «Δώσαμε σε 6.602.827 πολίτες υποχρεωτικά τον ΠΑ χωρίς να τον θέλουν»!

5
Όταν ή επιβολή «ονομάζεται» επιτυχία:6,6 εκατομμύρια πολίτες απέκτησαν ΠαΑ παρά τη θέλησή τους!
Όταν ή επιβολή «ονομάζεται» επιτυχία:6,6 εκατομμύρια πολίτες απέκτησαν ΠαΑ παρά τη θέλησή τους!
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ολοκληρώθηκε η  διαδικασία απόδοσης του Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ), υπερηφανεύεται η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε όλους τους πολίτες που δεν τον είχαν ζητήσει έως τη λήξη της προθεσμίας επιλογής των δύο πρώτων ψηφίων του, στις 5 Νοεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, 6.602.827 πολίτες απέκτησαν χωρίς να το θέλουν τον Προσωπικό Αριθμό δήλωσε πανηγυρίζοντας το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης!

Μάλιστα μας ενημερώνει ότι από την έναρξη της «μεταρρύθμισης» όπως την αποκαλούν, στις 3 Ιουνίου, έχουν εκδοθεί 9.311.529 Προσωπικοί Αριθμοί κάτι που σημαίνει παράλληλα ότι ο πληθυσμός της χώρας έπεσε και επίσημα κάτω από τα 10 εκατ. αφού το 2023 ανερχόταν στα 10.413.982.

Το υπουργείο αποκαλεί την απόδοση αριθμού «αυτόματη» και ότι οι πολίτες για τους οποίους ολοκληρώθηκε η «αυτόματη» ενημερώνονται σταδιακά μέσω email, μέσω της «Θυρίδας πολίτη» στο gov.gr, καθώς και με σχετική ειδοποίηση σε κάποιο πορτοφόλι.

Μας ενημερώνουν παράλληλα ότι η ενημέρωση αποστέλλεται αποκλειστικά για λόγους πληροφόρησης, δηλαδή ότι έχει εκδοθεί ερήμην τους και δεν απαιτείται καμία ενέργεια επιβεβαίωσης από τους πολίτες, που αν και δεν ήθελαν να τον λάβουν το ευφάνταστο υπουργείο θεωρεί ότι θα ήθελαν να επιβεβαιώσουν τη λήψη του!

Αν εντοπίσουν οποιαδήποτε ανακρίβεια στα στοιχεία που υπάρχουν στα δημόσια μητρώα, θα πρέπει να τα διορθώσουν, καταχωρίζοντας τις σωστές πληροφορίες στα αντίστοιχα πεδία.

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες που διαθέτουν ΑΦΜ και δεν τους έχει αποδοθεί ΠΑ, θα πρέπει να ολοκληρώνουν τη διόρθωση τυχόν ασυνεπειών στα προσωπικά τους στοιχεία που εντοπίζονται μεταξύ των δημόσιων μητρώων και ακολούθως θα τους αποδοθεί και σε αυτούς «αυτόματα».

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επιβεβαίωσης στοιχείων μέσω του myInfo, έχουν εντοπιστεί 963.419 διαφορές στην αναγραφή στοιχείων πολιτών μεταξύ διαφορετικών μητρώων του Δημοσίου. Οι περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζονται σταδιακά, με στόχο τη βελτίωση της συνοχής και της αξιοπιστίας των διαθέσιμων πληροφοριών.

Τέλος το ψηφιακό υπουργείο επαναλαμβάνει τα γνωστά ότι είναι για το καλό μας για να μην θυμόμαστε πολλούς αριθμούς, σε περίπτωση που υποφέρουμε από κενά μνήμης και για την απλοποίηση των διαδικασιών γιατί μας συμπονά και δεν θέλει να καταταλαιπωρείται ο… πολίτης:

«Ο Προσωπικός Αριθμός αποτελεί μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης του πολίτη για τις συναλλαγές του με το Δημόσιο και αποσκοπεί στη βελτίωση της εξυπηρέτησης, τόσο στις ψηφιακές όσο και στις φυσικές υπηρεσίες, μειώνοντας την ανάγκη χρήσης πολλαπλών αριθμών και διασφαλίζοντας την ακρίβεια των στοιχείων που τηρούνται στα βασικά μητρώα. Η χρήση του είναι αποκλειστικά για τις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες και συμβάλλει στην απλοποίηση των διαδικασιών με απόλυτο σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.»

#Προσωπικόσ Αριθμόσ #κυβερνηση #ΠΟΛΙΤΕΣ #ΑΡΝΗΣΗ #ΕΠΙΒΟΛΗ #ΣΥΝΤΑΓΜΑ #ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/panigyrizei-to-ypsd-dosame-se-6-602-827-polites-ypoxreotika-ton-pa-xoris-na-ton-exoun-zitisei/

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here