Τα κιτ δοκιμής για κορωναιό ήταν μολυσμένα σύμφωνα με ομοσπονδιακή έρευνα
Τα κιτ δοκιμής για κορωναιό ήταν μολυσμένα σύμφωνα με ομοσπονδιακή έρευνα
Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τα κιτ δοκιμής για κορωναιό ήταν μολυσμένα σύμφωνα με ομοσπονδιακή έρευνα

Τα κιτ δοκιμής για κορωναιό ήταν μολυσμένα σύμφωνα με ομοσπονδιακή έρευνα
Τα κιτ δοκιμής για κορωναιό ήταν μολυσμένα σύμφωνα με ομοσπονδιακή έρευνα

Τα δοκιμαστικά κιτ για τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων απέτυχαν λόγω πιθανής μόλυνσης στα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των οποίων οι επιστήμονες δεν έλεγξαν διεξοδικά παρά τις ανωμαλίες κατά την κατασκευή σύμφωνα με νέα ομοσπονδιακή ανασκόπηση.

Στην κριτική που εκτελέστηκε από 2 δικηγόρους του υπουργείου υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρθηκε πως υπήρχε πίεση χρόνου στο ΚΕΕΛΠΝΟ για έναρξη δοκιμών και εργαστηριακές πρακτικές που ίσως ήταν ανεπαρκείς για την αποτροπή του κινδύνου μόλυνσης.

Δεν υπήρξε καμία δήλωση για απόδοση ευθυνών ούτε από τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου υγείας.

Η αναθεώρηση αυτή αποτελεί την πρώτη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση Trump πως τα αρχικά κιτ ήταν μολυσμένα και το πρόβλημα εμφανίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ατλάντα. Σε γενικές γραμμές το υπουργείο υγείας υπερασπίστηκε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η έρευνα αναγνωρίζει πως μετά από βδομάδες καθυστέρησης η πιθανή μόλυνση ανάγκασε το ΚΕΕΛΠΝΟ να απομακρύνει ένα προβληματικό συστατικό του κιτ. Το συσταστικό αυτό προοριζόταν να εντοπίζει στελέχη κοροναιού εκτός από εκείνο που προκαλεί το covid19.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε στις 18 Απριλίου πως τα κιτ είχαν δημιουργήσει ψευδώς θετικά αποτελέσματα που προκλήθηκαν από την μόλυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε 24 από τα πρώτα 26 εργαστήρια δημόσιας υγείας που τα χρησιμοποίησαν πριν αναλύσουν δείγματα από πραγματικούς ασθενείς. Επίσης μία εξέταση από την υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων έδειξε πως οι δοκιμές απέτυχαν λόγω λανθασμένων πρακτικών κατασκευής και πως το ΚΕΕΛΠΝΟ προέβη σε παραβίαση του δικού του εργαστηριακού πρωτοκόλλου κατά την κατασκευή των κιτ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ

Η αποτυχία του ΚΕΕΛΠΝΟ με την δοκιμή επιβάρυνε με πολλές βδομάδες καθυστερήσεων στην ανάπτυξη εκτεταμένων δοκιμών και εμπόδισε τις προσπάθειες των κρατικών και τοπικών εργαστηρίων δημόσιας υγείας να προβεί σε ελαχιστοποίηση των βλαβών προτού ο κοροναιός καθιερωθεί σε ευρεία κλίμακα στις ΗΠΑ.

Η έρευνα στηρίχθηκε σε συνεντεύξεις των δικηγόρων του υπουργείου υγείας και σε εργαζομένους και εργολάβους που συμμετείχαν στην παραγωγή των κιτ. Οι δικηγόροι είχαν συνομιλία και με τον Timothy Stenzel, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου τροφίμων και φαρμάκων.

Αρκετά εργαστήρια κατά την έρευνα εντοπίστηκαν που ασχολήθηκαν με την κατασκευή του κιτ. Δηλώθηκε πως ήταν πιθανό η μόλυνση να εμφανίστηκε κατά την παραγωγή των υλικών από το βασικό εργαστήριο.

Στο στάδιο της κατασκευής όπου τα υλικά των αντιδραστηρίων υποβλήθηκαν σε επεξεργασία πιθανότητα εκτέθηκαν σε υλικό θετικού ελέγχου σύμφωνα με την έρευνα.

Το αναπνευστικό εργαστήριο είχε ήδη κάνει πολλές χρήσεις θετικού υλικού κατά τον χειρισμό αντιδραστηρίων  με αποτέλεσμα την αύξηση στην πιθανότητα μόλυνσης.

Στην έρευνα επίσης περιγράφονται πως ένας αριθμός ερωτηθέντων του ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με στέλεχος του υπουργείου τροφίμων και φαρμάκων περιγράφουν ανεπαρκείς εργαστηριακές μεθόδους για την αποτροπή της μόλυνσης και αποδίδουν ευθύνη στην πίεση του χρόνου.

Υπήρχαν ενδείξεις προβλημάτων πριν την αποστολή των κιτ στα εργαστήρια δημόσιας υγείας. Πριν αποστελούν τα κιτ, έδειχναν ψευδώς θετικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν ελέγχθηκαν για την διασφάλιση της ποιότητας.

Ένας ξεχωριστός έλεγχος του κιτ δοκιμής παραμένει σε εξέλιξη από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου υγείας και τροφίμων και δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το 2021.

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ. 

13.0 ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.

Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.

13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.

13.2. Στα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.

13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.

13.6.  Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για

ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.

13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.

13.8.    Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,

13.9.    Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.

13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Σεχνικών.

Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

Πηγή / Μετάφραση Δήμος Δημαρέσης

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/esydpkm

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE:
https://www.youtube.com/channel/UC-PnN267t69dLHsdgDdsUrw/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Πηγή url: www.e-synews.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαδώστε αυτή τη σελίδα, Κοινοποίησε, αντίγραψε την

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ