Εμφύλιος πόλεμος στη ΝΔ
Εμφύλιος πόλεμος στη ΝΔ
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εμφύλιος πόλεμος στη ΝΔ για ΠΑΟΚ: Διέγραψαν τον ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη

Την διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα της ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μια ΝΔ η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα «εμφυλίου» αφού απειλούν με «αντάρτικο» οι βουλευτές της που εκλέγονται στην Βόρεια Ελλάδα.

Εν συνεχεία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ο νόμος έτσι ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές όπως αυτή σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη δείχνοντας υποχώρητικότητα μπροστά στο ενδεχόμενο ξεσπάσματος λαϊκής οργής μεγάλου μέρους της κοινωνίας στην Βόρεια Ελλάδα.

Η διαγραφή Ζαγοράκη, έγινε με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Πέτσας είπε:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη. Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».

Είπε ακόμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

Ο νέος νόμος θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης λίγο μετά την ανακοίνωση της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με την οποία απειλούσε να ανεξαρτητοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός τον διέγραψε διότι το θεώρησε ως πολιτικό εκβιασμό.
ARVE

Πάντως πρέπει να δούμε ποιες θα είναι εν τέλει οι κυρώσεις κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης, δηλαδή πόσοι βαθμοί θα αφαιρούνται από τις ομάδες για τέτοιες περιπτώσεις.

Εάν μιλάμε για 10 βαθμούς το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ μάλλον χάνεται (αν και το πρωτάθλημα θα κερδιθεί διαμέσου play off) αλλά δεν θα υποβιβαστεί.

Πάντως πληροφορίες από τον ΠΑΟΚ αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν θα δεχτεί ούτε μείωση βαθμών και θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα.

Όσο για τη ΝΔ, πολιτικά έχασε από αυτή την ιστορία. Όχι μόνο γιατί ο ΠΑΟΚ πήγε να υποβιβαστεί και το «χρεώθηκε» η κυβέρνηση αυτό, αλλά γιατί τώρα έκανε πίσω και αλλάζει το νόμο και θα «χρεωθεί» την δυσαρέσκεια και των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και της ΑΕΚ ίσως και του Παναθηναϊκού.

Εν ολίγοις τους έχει όλους δυσαρεστημένους.

Το σενάριο για διπλές εκλογές την Άνοιξη πάει περίπατο και στην Μακεδονία πολύ δύσκολα θα βρουν θετικές ψήφους τουλάχιστον αυτό το χρονικό διάστημα.

Επίσης με την αλλαγή του νόμου η κυβέρνηση έδειξε αδυναμία μπροστά στην κατακραυγή μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Γενικά αυτό που ξεκίνησε στο ποδόσφαιρο δεν έπρεπε να ξεκινήσει εξαρχής και ο νοών νοείτω…

Προφανώς έχουν ξεχάσει κάποιοι το σύνθημα της Τούμπας από την δεκαετία του ’70 «Ιράν, Καμπότζη, Βιετνάμ».

Καλώς ή κακώς με τους οπαδούς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη η εκάστοτε εξουσία προσπαθεί να τους έχει «μη απογοητευμένους» μαζί της.

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ